20 dakikalığına dünyanın en zengin insanı oldu

20 dakikalığına dünyanın en zengin insanı oldu
Amerikan iş dünyası dergisi Forbes, Lüks marka Lui Viton'un sahibi Fransız iş insanı Bernar Arno'nun, Elon Musk'ı geçerek dünyanın en zengin insanı olduğunu açıkladı. Açıklamadan sadece 20 dakika sonra Musk, Arno'dan unvanını geri aldı.

Elon Musk, sahibi olduğu Tesla şirketinin hisselerindeki ani düşüşün ve sosyal medya platformu Twitter''ı 44 milyar dolara satın almasının ardından Forbes dergisinin en zenginler listesindeki yerini kaybetti. Lui Viton markasının sahibi Bernard Arnault, Musk''ı geçerek dünyanın en zengin insanı unvanını ele geçirmiş olsa da bu zafer çok uzun sürmedi. Sadece 20 dakika sonra hisselerdeki artışla beraber Elon Musk yeniden listenin tepesine yerleşti. 

APPLE İLE BARIŞ İMZALADI 

Elon Musk, Apple''a karşı açtığı savaşın sona erdiğini duyurdu. Musk ve Tim Cook''un bir araya gelerek barış konusunda anlaştıkları ortaya çıktı. 44 milyar dolara Twitter''ı satın almasının ardından Elon Musk, Apple''ın kullanıcıları için hizmete sunduğu uygulama mağazası olan App Store aracılığıyla gizli bir vergilendirme kullandığını ve bu şekilde uygulamalardan gizli kazançlar sağladığını iddia etmiş ve bu parayı ödemeyeceğini belirtmişti. 28 Kasım''da Musk, Apple''ın "Twitter''da reklam vermeyi büyük ölçüde durdurduğunu" söylemiş ve platformun iOS istemcisinin App Store''dan kaldırılabileceğini iddia etmişti. Musk, takipçilerine Apple''ın reklem vermeyi yavaşlattığını söylemiş ve "ifade özgürlüğünden nefret mi ediyorlar?" diye sorarak sansür tartışmasını yeniden başlatmıştı. Kısa sürede dünyanın gündemine oturan kriz, Apple''ın bir numaralı ismi Tim Cook''un devreye girmesiyle yatıştı. 

Musk, Apple’a yönelik sesini yükselttikten iki gün sonra Tim Cook ile görüştüğünü söyledi. “Twitter''ın potansiyel olarak App Store''dan kaldırılmasıyla ilgili yanlış anlaşılmayı çözdük” diye yazdı ve ekledi: “Tim, Apple''ın bunu asla düşünmediği konusunda netti.” Apple''ın düşünmediği söylenen şey, Twitter''ı App Strore''dan atmak..."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar