2 belediyeden kritik imar sınırlaması: Resmen yasaklandı!

2 belediyeden kritik imar sınırlaması: Resmen yasaklandı!
Kahramanmaraş merkezli büyük depremin acı sonuçlarının etkisi sürerken Antalya’da Büyükşehir Belediyesi ve merkez Muratpaşa Belediyesi serbest imar planında düzenlemeye giderek planları 12 katla sınırladı.

Üçüncü derece deprem bölgesi kuşağında yer alan Antalya’da Büyükşehir Belediyesi ve merkez Muratpaşa Belediyesi imar planlarında değişikliğe gitti.

medyatava'nın haberine göre 30 kat serbest imar planında düzenlemeye giden 2 belediye, planları 12 katla sınırladı. Deprem kuşağında yer alan Türkiye’de iki belediyenin bir daha acı kayıplar yaşanmaması için düzenleme yapması büyük takdir topladı.

PERDE BETON UYGULAMASI

Muratpaşa Belediye Meclisi, Kahramanmaraş depreminden 1 ay sonra da yeni yapılacak olan binalarda perde beton uygulaması zorunluluğunu getirerek örnek bir uygulamaya imza atmıştı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye gibi deprem ülkesi olan Şili’de de uygulanan perde beton sisteminin hayat kurtardığını belirterek “Muratpaşa’mızda binaların dayanıklılığını arttırmak için mecburi olmasını öneriyoruz. Bu maliyeti de arttırmayan bir şey. Teknik bir konu. Keşke bir devlet politikası olarak çok uzun yıllar önce buna geçebilmiş olsaydık. Şu andaki hasarımız çok daha düşük olurdu” demişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar