1999 sonrası işe girenlerin emeklilik mağduriyeti! Yaş farkı 17 yıla ulaşıyor

1999 sonrası işe girenlerin emeklilik mağduriyeti! Yaş farkı 17 yıla ulaşıyor
İşe ilk giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan vatandaşlar, sigortalılık süresi ve prim şartını yerine getirdiklerin takdirde yaş koşulu olmaksızın erken emeklilik hakkı elde edebiliyorlar. Ancak 1999 sonrası işe girenler bu düzenlemenin dışında kalıyor ve emeklilik için daha uzun süre çalışmak zorunda bırakılıyor.

İREM GÜL-GÜNBOYU

EYT’lilerin emekli olmasının ardından emekliliği birkaç günlük farkla kaçıran mağdurlar, seslerini duyurmak istiyor. 8 Eylül 1999 sonrası işe girenler ile aynı yaşta olan önceden işe girenler arasında 17 yıla varan bir emeklilik farkının ortaya çıktı. Bu durum adaleti zedeliği içiin vatandaşlar kademeli bir emeklilik düzenlemesi talep ediyor.

EYT düzenlemesinin mevcut haliyle düşünülmeden çıkarıldı. Bu düzenlemeyle kadınların 58 yaşında emekli olması gereken bir düzenlemeye göre 38 yaşında emekli olurken, erkeklerin de 60 yaş yerine 43 yaşında emekli olduğu. Böylelikle 1999 sonrası sigorta girişi olan vatandaşlarla EYT kapsamından yararlanan kişiler arasında büyük emeklilik farkları oluştu.

EMADDER, eşitsizliğin giderilmesi amacıyla mücadele ediyor ve 1999 sonrası işe girenlerin emeklilik mağduriyetinin çözümü için kademeli geçiş önerisi sunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar