1915 Çanakkale Köprüsü bugün açılacak Geçiş ücreti ne kadar?

1915 Çanakkale Köprüsü bugün açılacak Geçiş ücreti ne kadar?
1915 Çanakkale Köprüsü bugün açılıyor. Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünde hizmete başlayacak köprünün açılışını 3.1 milyar Euro’ya mal olan köprünün geçiş ücreti de bugün belli olacak.

Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünde hizmet vermeye başlayacak 1915 Çanakkale Köprüsü bugün açılıyor. İlk araç geçişlerinin yapılacağı köprünün açılışını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yapacak.

Açılış öncesi bilgiler veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıldönümünde Türkiye tarihine, dünya tarihine geçecek çok önemli bir açılış var. Çok heyecanlıyız. Hazırlık aşaması 10 yıl süren ve 4 yıl gibi çok kısa bir sürede bitirilen, dünyanın en geniş açıklıklı ve en yüksek çelik ayaklara sahip köprüsünü saat 16.00 itibarıyla hizmete açacağız. Köprümüz sembollerin köprüsü. 318 metre yüksekliğindeki çelik ayaklar 3’üncü ayın 18’ini simgeliyor. 2023 metrelik orta açıklık ise Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını simgeliyor. Seyit Onbaşı’nın 16 metrelik simge top mermileriyle birlikte kule yükseklikleri 334 metreye kadar çıkacak” şeklinde konuştu.

Çanakkale Köprüsü''nün geçiş ücreti ise bugün belli olacak. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar