18 Mart Şehitleri Anadolu Üniversitesinde de anıldı

18 Mart Şehitleri Anadolu Üniversitesinde de anıldı
Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi etkinliği, Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Programa Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Handan Deveci, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burhan Sayılır gibi birçok kişi katıldı.

Dekan Dinç, programda Çanakkale Zaferi'nin Millî Mücadele Dönemi'ndeki önemine vurgu yaparak şunları belirtti: "18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümünü kıvanç ve mutluluk içinde anıyoruz. Bu zafer, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde dönüm noktalarından biridir. Çanakkale Zaferi, Türk Milleti'nin Kurtuluş Savaşı'ndaki azim ve kararlılığının sembolüdür. 18 Mart 1915'te yaşanan destan, tarihin akışını değiştirdi. Çanakkale, milletimizin varoluş mücadelesinin somut bir örneğidir. Biz eğitimciler olarak, Çanakkale ruhunu gelecek nesillere aktarmak ve yaşatmakla sorumluyuz. Şehit düşen kahramanlarımızı minnetle anarken, onların bize miras bıraktıklarını korumak ve geliştirmek için çaba göstereceğiz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar