141 vekile meclis yasağı: Meclis'i muhalefete resmen kapattılar!

141 vekile meclis yasağı: Meclis'i muhalefete resmen kapattılar!
Hindistan Parlemantosu'nun iki meclislinden biri olan Lok Sabha'da (halk meclisi), 141 vekil men edildi.

Hindistan Palamento İşleri Devlet Bakanı Arjun Ram Meghwal, 49 milletvekilini 'meclis düzenini bozma' suçundan dolayı parlamentonun alt kanadı olan Halk Meclisi'nden (Lok Sabha) men etti.

Toplamda 543 saldalyeli olan mecliste, 'Meclis güvenliğini sarsmak ve ihmal etme' nedenden dolayı bu zaman kadar toplam 141 vekil meclisten men edildi.

Kabul edilen önergeye göre; Men edilen 49 milletvekil kış oturumlarına katılamayacak.

2.jpg

Men edilen 49 millietvekil içinde, Ulusal Konferans Partisi Başkanı Farooq Abdullah ve parti üyelerinden ve Shashi Tharoor ve Manish Tewari de bulunuyor.

Birçok milletvekil ise bu durumun Parlamentoya düzenlenen saldırılan ve eylemlerin, meclis içerisindeki bir 'kirli oyun' olarak savundu.

1.webp

NE OLMUŞTU?

Lok Sabha'da (Halk Meclisi) Geçtiğimiz 13 Aralık'ta, parlamentoda bir oturum sırasında 2 kişi Genel Kurul Salonu'na atlayark ellerindeki kavanozlarla sarı sis yayarak, protesto etmişti.

Yakalanan şüpheliler ve meclis dışında bekleyen toplam 5 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadesinde öğrenci olduklarını ve artan işsizlik nedeniyle bu eylemi gerçekleştirdiklerini belirtmişlerdi.

Bu eylem, 2001 yılında parlamento binasına düzenlenen silahlı saldırı olayında, 6'sı polis 3'ü sivil olmak üzere 9 kişinin ölümüne yol açan saldırının yıl dönümünde gerçekleşmişti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar