12. Kalkınma Planı Komisyon'da kabul edildi

12. Kalkınma Planı Komisyon'da kabul edildi
Kalkınma Planı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon'unda 12. Kalkınma Planı’nı sundu ve daha sonra iki gün halinde kalkınma Planı’nın görüşmelerine katıldı. Yılmaz, görüşmeler sırasında milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Bakan Yılmaz, tarım desteklerine ilişkin olarak, “Bir defa baktığınızda, doğrudan destek dediğimiz programlarda 91,6 milyar TL 2024 bütçesinde ön gördüğümüz rakam. Tarım sektörü yatırım ödenekleri var, bu 100,6 milyar TL. Diğer taraftan, tarımsal kredi sübvansiyonları var, Ziraat Bankası başta olmak üzere, sübvanse ettiğimiz krediler var, bunlar da tarım desteği, müdahale alımları var TMO’nun, tarımsal KİT’lerin finansmanı ve ihracat destekleri var, bunlara da 191,8 milyar TL kaynak ayırıyoruz. Dolayısıyla, 2024 yılı bütçesinde tarım için toplam ayırdığımız rakam 384 milyar Türk lirası” ifadelerini kullandı.

Sosyal güvenlik açığına ilişkin soruya Yılmaz, “Esas mesele bu 'emeklilikte yaşa takılanlar' dediğimiz EYT meselesi diye düşünüyorum. Bu sene 2 milyonun üzerinde insan buradan emekli oldu ama toplamda 5 milyona kadar bir potansiyel var, bunlar zaman içinde sisteme girecek. Bu yıl sisteme girenlerin etkisi de yılın sonuna doğru sisteme girenlerin etkisi önümüzdeki yıllarda daha fazla görülmüş olacak. Dolayısıyla bu EYT hadisesi sosyal güvenlik sistemimizi elbette belli oranda etkileyecek” dedi.

Görüşmelerin sonunda 12. Kalkınma Planı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar