11 yıldır aranıyordu... Mafya liderini futbol tutkusu ele verdi!

11 yıldır aranıyordu... Mafya liderini futbol tutkusu ele verdi!
İtalya'da en tehlikeli 100 kaçak listesinin başında yer alan ve 11 yıldır aranan mafya lideri Vincenzo La Porta, futbol aşkı yüzünden hiç beklemediği bir anda yakalandı.

ALİ AYDIN/GÜNBOYU

33 yılın ardından şampiyon olan İtalya Serie A'da Napoli takımın zafer kutlamaları 11 yıldır aranan mafya liderinin başını yaktı.

60 yaşındaki Napoli merkezli Camorra mafyasıyla bağlantılı olduğu belirtilen La Porta, bir restoranda takımının şampiyonluk kutlamaları sırasında çekilen bir fotoğraf karesi sayesinde tespit edildi.

otasvmhiumipjffjoejow.webp

Güvenlik güçlerinin açıklamasına göre, sosyal medyada yayımlanan fotoğraflarda Vincenzo La Porta, Napoli atkısı ve şapkasıyla görülüyordu.

Açıklamada, "Ona ihanet eden futbol ve Napoli tutkusu oldu. La Porta şampiyonluk zaferi karşısında direnemedi" ifadeleri yer aldı.

Kaçak İtalyan’ın bir süredir adadaki bir restoranda aşçılık yaptığı ve Yunanistan’da bir aile kurduğu, 9 yaşında da bir çocuğu olduğu belirtiliyor.

İtalya, suç örgütü üyeliği, vergi kaçakçılığı, dolandırıcılık gibi suçlardan 14 yıl hapse mahkum edilen La Porta’nın iadesini istiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar