1 senede 10 yıl yaşlandırıyor! Bilmeden her gün tüketiyoruz

1 senede 10 yıl yaşlandırıyor! Bilmeden her gün tüketiyoruz
Her gün milyonlarca kişi tarafından tüketilen ekmek, halsizlik ve yorgunluk hissine yol açmanın yanı sıra kronik hastalık riskini de artırıyor. Uzmanlar, beslenme alışkanlıklarından çıkarılması gerektiği konusunda uyarıyor.

Son dönemlerde birçok kişi ekmek tüketimini azaltmayı tercih ediyor. Aynı zamanda, karbonhidrat içermeyen diyetler de daha popüler hale geliyor. Ekmek tüketimini azaltanların yaşamında birçok olumlu değişiklik olduğuna dair bilgiler var.

EKMEK TÜKETİMİNİN VÜCUDA OLAN ETKİLERİ

Tam buğday ekmeği, çavdar veya tam buğday unundan yapılan ekmekler genellikle sağlıklı kabul edilirken, beyaz ekmek gibi rafine edilmiş undan yapılan ekmeklerin sağlık açısından olumsuz etkileri olduğu biliniyor.

Ciltte oluşan aknelere genellikle ekmekte bulunan glutenin neden olduğu biliniyor. Ayrıca, sindirim sorunlarına yol açabilecek glutenin, tam tahıllı ekmekte bulunan liflerle karşılaştırıldığında, un ürünlerinde eksik olduğu belirtiliyor.

Ekmek tüketmeyi bırakanların çoğunluğu ilk haftalarda kilo vermeye başlar. Beyaz ekmek gibi rafine edilmiş undan yapılan ekmeklerin yüksek glisemik indeksleri vardır, bu da kan şekerinin hızla yükselip düşmesine ve ani açlık hislerine yol açar.

Ayrıca, bazı ekmek türleri yüksek miktarda şeker ve katı yağ içerebilir, bu da kalori alımını artırarak kilo kontrolü üzerinde olumsuz etkiler yapar.

Gluten hassasiyeti veya çölyak hastalığı olan bireyler için, buğday ve arpa gibi tahılların içinde bulunan gluten sindirim sorunlarına neden olabilir ve bazı sağlık sorunlarına yol açar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar