1 milyar TL'lik işlemin kaynağını MASAK takibe aldı! Dilan ve Engin Polat dosyasında yeni gelişme

1 milyar TL'lik işlemin kaynağını MASAK takibe aldı! Dilan ve Engin Polat dosyasında yeni gelişme

Engin ve Dilan Polat hakkındaki 'kara para' soruşturmasında yeni detaylar gün yüzüne çıktı. Yapılan incelemelerde, Dilan Polat'ın kozmetik ve sabun satışı ile influencer geliri adı altında 1 milyar TL'lik işlem gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun yürüttüğü bu soruşturmada, Engin ve Dilan Polat'ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

ekran-goruntusu-2024-05-27-083025-pak4.webp

60 ŞİRKET İNCELEMEYE ALINDI

Savcılık, şüphelilere ait 60 şirketi incelemeye aldı. Sabah gazetesinin haberine göre, ünlü bir online satış platformundan 2021-2023 yılları arasında Dilan Polat LTD. ŞTİ.'ye milyonlarca liralık influencer ücreti aktarıldığı tespit edildi.

ekran-goruntusu-2024-05-27-083315-y31v.webp

ORGANİZE KARA PARA AKLAMA

Organize kara para aklama iddialarına göre, Dilan Polat Güzellik Merkezi'nin aynı satış platformu ve kendi web sitesi üzerinden kozmetik ürünler ve sabun sattığı bilgisi dosyada yer aldı. Polat'ın şirketine gönderilen influencer ücreti ile bu satışların toplam hacminin 1 milyar TL olduğu belirlendi.

ekran-goruntusu-2024-05-27-083153-cynv.webp

NAKİT PARA ENGİN POLAT’IN ŞİRKETİNE YATIRILDI

Paraların Engin ve Dilan Polat'ın kendileri ve akrabaları adına kurdukları şirketler arasında aktarılıp nakit olarak çekildikten sonra Engin Polat'ın sahibi olduğu şirkete yatırıldığı tespit edildi.

Şüphelilerin mal varlıkları ile mali durumlarının uyumsuz olduğu belirlenirken, yaklaşık 1 milyar TL'lik paranın ne kadarının gerçek ticari kazanç olduğu ve ne kadarının kara para olarak aklanmaya çalışıldığı MASAK'ın hazırlayacağı raporla ortaya çıkacak.

ekran-goruntusu-2024-05-27-083817-1q4w.webp

POLAT ÇİFTİNİN KOMŞULARI ŞİKAYETTEN VAZGEÇTİ

Dilan ve Engin Polat çifti, park meselesi nedeniyle komşuları Metin S.A.’yı darp ettikleri iddiasıyla yargılanmaya başladı.

Duruşmada savunma yapan Dilan Polat, komşularının şikayetini geri çektiğini belirterek, "Kimseyi darp etmedim. Bir erkeği darp etmem mümkün değil, korkarım. Sadece otopark yüzünden tartışma yaşandı. Suçlamayı kabul etmiyorum ve beraatımı talep ediyorum" dedi.

"EŞİMİ KORUMAK AMACIYLA..."

Sanık Engin Polat ise savunmasında, "Metin Bey, eşimin göğsüne vurdu. Bunu görünce endişelendim ve eşimi korumak amacıyla bir kez darp ettim. Suçlamayı kabul etmiyorum ve beraatımı talep ediyorum" dedi.

Sanıkların avukatı Haydar Enes Çetinkaya, dosya kapsamındaki suçların şikayete bağlı olduğunu ve karşı tarafın şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle davanın düşürülmesini talep etti.

Metin S.A.’nın avukatları da müvekkillerinin şikayetini geri çektiğini belirterek dosyanın düşürülmesini istedi. Hakim, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İlgili Haberler