1 aylık demir ihtiyacını 1 günde karşılıyor! 'Meyvelerin Kralı' olarak biliniyor

1 aylık demir ihtiyacını 1 günde karşılıyor!  'Meyvelerin Kralı' olarak biliniyor
Güneydoğu Asya'ya özgü ve "Meyvelerin Kralı" olarak adlandırılan durian meyvesi, sağlık üzerinde birçok olumlu etkisi olduğu ortaya çıktı.

Durian meyvesi, iri ve dikenli yapısı ile dikkat çeker. Açılması zor, kalın ve sert bir kabuğa sahiptir. Kabuğun içinde ise kremsi, sarımsı içi bulunur. Bu iç bölüm, hafif lifli bir dokuya sahip olup, tatlı ve yumuşaktır. Genellikle tatlı, tuzlu ve hafif acı karışımıyla benzersiz bir lezzete sahiptir.

6593ff947b1b070161014c27.webp

Bu tropikal meyve, doğal bir uyku hapı olarak da kabul edilmektedir. İçerdiği triptofan adlı amino asit, melatonin ve serotonin salgılanmasını destekleyerek uzun süreli uykusuzluk çeken kişilere yardımcı olabilir. Healthline yazarlarına göre, manganez açısından zengin olan durian meyvesi aynı zamanda güçlü bir antioksidandır ve vücudun ihtiyaç duyduğu 1 aylık demir ve kırmızı kan hücrelerinin üretimini sadece bir günde destekleyebilir.

6593ff947b1b070161014c33.webp

Durian meyvesinin faydaları sadece uyku düzeniyle sınırlı değildir. Kemik ve kas yapısını güçlendirmesi, hastalıkların oluşmasına neden olan durumları azaltması, sinirleri yatıştırıcı etkisiyle epilepsi hastalarına iyi gelmesi gibi birçok olumlu etkiye sahiptir.

Araştırmalar, bir porsiyon durian meyvesinin vücudun ihtiyacı olan folik asidin %20'sini karşılayabileceğini göstermektedir. Folik asit, motor hareketlerini geliştirme konusunda etkili olduğu için, durian meyvesi tüketimi bu açıdan da faydalı olabilir.

6593ff947b1b070161014c31.webp

Durian meyvesi aynı zamanda cilt sağlığına da katkıda bulunur. Eski çağlarda yaraları temizlemek için kullanılan kabuğu, günümüzde kozmetik ürünlerin içine eklenir ve hücre yenilemesini sağlayarak cildin parlaklığını artırır.

B vitamini kompleks grupları (B5 vitamini, B6 vitamini, B1 vitamini) bakımından zengin olan durian meyvesi, kan basıncını kontrol etmeye yardımcı olan elektrolit özelliklerine de sahiptir. İçeriğinde bulunan bakır, kan hücre üretimi için vücuda gerekli olan bir mineraldir ve durian meyvesi, potasyum bakımından da oldukça zengindir. Türkiye'de hızla ilgi gören bu tropikal meyve, sağlık açısından birçok avantaj sunarak sofralardaki yerini buluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar