Yurt genelinde sıcaklıklar 10 derece düşecek

Yurt genelinde sıcaklıklar 10 derece düşecek
Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken sıcaklıklar çarşamba gününden itibaren yerini soğuk ve yağışlı bir havaya bırakacak.

Türkiye genelinde son günlerde yaşanan sıcak havanın mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği gözlemlenirken, Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, çarşambadan itibaren yurdun birçok bölgesinde soğuk ve yağışlı bir havanın etkili olacağını belirtti. Hava durumuyla ilgili önemli bilgiler paylaşan Yavuz, mart ayının kapıdan bakılarak geçeceğini ifade etti.

Yavuz, batı bölgelerinde yarın sabah başlayacak yağışların 5 gün boyunca yurdun geniş bir bölümünde etkili olacağını vurgulayarak, özellikle batı bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiğini açıkladı. Çarşambadan itibaren kuzeyden gelen soğuk hava kütlesinin etkisiyle sıcaklıkların düşeceğini ve Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışının görülebileceğini söyledi.

Ege'nin güneyi, Akdeniz'in batısı ve İç Anadolu'nun güneyinde ise yarın kuvvetli lodosun etkili olacağını belirten Yavuz, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yağışların hafta sonu Doğu Anadolu'da etkili olacağını ve ardından yurdu terk edeceğini ifade eden Yavuz, "Sıcaklıklar şu an mevsim normallerinin üstünde ancak çarşamba gününden itibaren düşüşler başlıyor. Perşembe ve cuma günü sıcaklıklar mevsim normallerinde olacak, hafta sonu ise mevsim normallerinin altına düşecek. İlk değerlendirmelere göre mart ayı adeta kapıdan baktıracak. Yurt genelinde 10 derece gibi hızlı bir sıcaklık düşüşü görülebilecek. Mevsim geçişlerinde vatandaşlarımız sıcak havayı görünce rahatlıyorlar ama bahara aldanmamak gerekiyor. Çarşambadan itibaren hava durumuna dikkat etmek gerekiyor" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar