Meteoroloji’den uyarı! Önce sağanak sonra kar geliyor

Meteoroloji’den uyarı! Önce sağanak sonra kar geliyor
Bu hafta boyunca hava sıcaklıklarında bir düşüş yaşanması bekleniyor. Salı günü özellikle Marmara bölgesi ve birçok kentte sağanak yağışlar görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülke genelinde hava durumu parçalı ve çok bulutlu olarak devam ederken, birçok bölgede yağışlı hava etkili olacak.

Milliyet'in haberine göre Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Balıkesir, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, İzmir, Osmaniye, Hatay, Eskişehir, Karaman, Sinop, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri yağmur ve sağanak yağış alacak. Ardahan ve Hakkari çevrelerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Özellikle gece ve sabah saatlerinde Marmara ve Ege bölgeleri ile doğu kesimlerde yer yer pus ve sis görülmesi beklenirken, doğu kesimlerde buzlanma ve don olaylarına dikkat edilmesi gerekiyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklıkları ise iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, ancak ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgar genellikle güneyli yönlerden esecek, Trakya ile yurdun güneydoğu kesimlerinde ise kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Öte yandan, CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Salı günü Ege, Marmara’nın güney ve batısı ile batı Akdeniz'e kuvvetli yağmur su baskınları yapabileceği konusunda uyarılarda bulunarak, İzmir, Muğla, Balıkesir, Çanakkale, Uşak, Denizli, Aydın, Antalya'da risk olduğunu belirtti. Vatandaşlar, hava durumu değişikliklerine karşı dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar