Yunanistan'dan İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırısına şiddetli kınama!

Yunanistan'dan İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırısına şiddetli kınama!
Yunanistan'ın Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, daha fazla düşmanlık yayılmasının kesinlikle önlenmesi gerektiğinin altı çizildi.

Yunan hükümeti tarafından yapılan açıklamada, İran'ın İsrail'e yönelik bölgede zaten zor olan durumu daha da kötüleştiren saldırılarının kesin bir dille kınandığı belirtildi. Açıklamada, bu tür eylemlerin bölgesel ve küresel güvenliği tehlikeye attığı vurgulandı.

Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada ise Orta Doğu'daki gelişmelerin etkisiyle, Milli Güvenlik Hükümet Konseyi'nin yerel saatle 18.00'de Başbakan Kiryakos Miçotakis başkanlığında toplanacağı duyuruldu.

54-001.jpg

İRAN-İSRAİL GERİLİMİ

İsrail, 1 Nisan'da İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemişti. Bu saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general olmak üzere 7 kişi hayatını kaybetmişti.

İran, İsrail'in konsolosluk saldırısını ülkenin topraklarına yapılmış bir saldırı olarak değerlendirerek misilleme yapacağını duyurmuştu. İsrail ise bu tehdide karşılık vereceğini bildirmişti.

Daha sonra İran, yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle İsrail'e saldırı başlatmıştı.

İran, bu saldırılar sonucunda bazı askeri hedeflerin vurulduğunu açıklarken, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemleri tarafından önlendiğini belirtmiş, ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini doğrulamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar