YSK üyeleri seçimi 'Kokpit' ekranından izleyecek

YSK üyeleri seçimi 'Kokpit' ekranından izleyecek
YSK üyeleri, yarın yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin sonuçlarını, "kokpit" adı verilen ekrandan izleyecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yarın gerçekleştirilecek olan yerel seçim için teknik hazırlıklarını tamamladı. Seçim sürecinde her türlü iş ve işlemin yürütüldüğü, bilgi ve belgelerin üretildiği, elektronik ortamda saklandığı ve güvenli bir şekilde korunduğu Seçim Bilişim Sistemi (SEÇSİS), toplanan seçim sonuçlarının eş zamanlı izlenmesine olanak tanıyor. SEÇSİS aynı zamanda, seçim sonuçlarının siyasi partilerle de eş zamanlı olarak paylaşılmasını sağlıyor.

Bu kapsamda, SEÇSİS Veri Merkezi'nde, seçim sonuçlarını anlık olarak izlemek amacıyla gerekli hazırlıklar tamamlandı. YSK Başkanı Ahmet Yener, kurul üyeleri ve siyasi partilerin YSK temsilcileri, kurul odasında bulunan "kokpit" adı verilen ekran üzerinden seçim sonuçlarını izleyecekler. "Kokpit" ekranı, YSK konferans salonunda, seçime katılmaya yetkili olan siyasi partilere de açık olacak.

İlçe seçim kurullarında SEÇSİS'e girilen veriler, doğrudan YSK'ya ulaşacak ve aynı zamanda siyasi partilerle eş zamanlı olarak paylaşılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar