Meclis’te yeni anayasa mesaisi! Numan Kurtulmuş DEM Parti’yi ziyaret etti

Meclis’te yeni anayasa mesaisi! Numan Kurtulmuş DEM Parti’yi ziyaret etti
'Yeni anayasa' görüşmeleri kapsamında ilk olarak CHP'i ziyaret eden TBMM Başkanı Kurtulmuş, bugün de DEM Parti Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile görüştü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa' görüşmeleri kapsamında bugün DEM Parti'ye ziyaret gerçekleştirdi.

Kurtulmuş'u, Meclis'te yapılan ziyarette DEM Parti Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan karşıladı.

Görüşmenin ardından konuşan Kurtulmuş ve DEM Parti Genel Başkanı Hatimoğulları basın mensuplarına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş yaptığı açıklamada "Sürece ilişkin çerçeveyi kendileri ile paylaştık. Bu süreci açık şeffaf bir şekilde sürdürme talebimizi kendilerine ilettik. Değerli eş genel başkanları ve değerli grup başkanları arkadaşlarla müzakare ettikten sonra kamuoyuyla da paylaşacaktır. Temennimiz TBMM'de çok büyük çoğunlukla siyasi partilerin üzerinde uzlaşabileceği bir anayasa çalışmasının ortaya konulması ve bunun da Meclis'te kabul edilmesidir. Bugüne ilişkin detaylı açıklamayı üç partiyi ziyaret ettikten sonra gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

aa-20240502-34440130-34440129-turkiye-buyuk-millet-meclisi-baskani-kurtulmus.jpg

"BİR YOL TEMİZLİĞİNE İHTİYAÇ VAR"

DEM Parti Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ise yapılan görüşmeye dair, şunları söyledi:

"DEM Parti olarak bir demokratik anayasa yapım sürecine Türkiye'nin ihtiyacı olduğu kanatindeyiz. Bu konu ile ilgili çeşitli açıklamalarımız olmuştur ve 12 Eylül Anayasasının uygulanmadığı bir dönemden geçerkenne yazık ki 12 Eylül Anayasasının değişmesi ve demokratik bir Türkiye'nin inşa edilmesi konusunda adımlar atılması ile ilgili görüşmelerimiz kamuoyunca bilinmektedir. Bu dönemde elbette bir yol temizliğine ihtiyaç var. Türkiye'de bir demokratik anayasa yapım sürecini inşa etmek için mevcut olan baskı sürecinin ortadan kalkması, antidemokratik uygulamaların ortadan kalkması, Anayasanın AİHM kararlarının uygulanması bizler açısından çok önemli. Sizlerin de huzurunda dün 1 Mayıs'ta yaşanan şiddet olaylarını burada olumsuz gördüğümüzü ve böylesi bir zeminde anayasa yapım sürecinin zorluklarının olabileceğinin altınız çizdik bugün. Bizim de en büyük temennimiz ciddi bir yol temizliği yapılması, demokratik zeminin oluşturulması, en geniş yelpazedeki bir toplumsal mutabakatla Türkiye'deki bütün farklılıkları, bütün farklı halkları ve inançları, eşit yurttaşlık hakkı temelinde, bütün haklarının anayasal güvence altına alındığı bir zeminde bir anayasa yapım sürecinin açıklaması elbette bizler açısından önemli. Türkiye'nin içinden geçtiği çok derin bir ekonomik kriz ve yoksulluk var. Elbette bu Anayasa tartışmalarının ülkenin en acil ve alarm veren bu sorunun üstünü örtmeyecek şekilde gelişmesi ve bu soruna parlamento zemininde hep birlikte bütün siyasi partiler olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluğu yerine getirme konusunda değerli halklarımıza sorumluluğumuz vardır"

SAADET VE İYİ PARTİ'Yİ DE ZİYARET EDECEK

Yeni anayasa çalışmaları kapsamında Kurtulmuş, Saadet Partisi ve İYİ Parti Grubu yöneticileriyle de bir araya gelecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar