Yerel seçimlere son 3 gün: Malzemeler teslim ediliyor

Yerel seçimlere son 3 gün: Malzemeler teslim ediliyor
31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler için hazırlıklar tüm ülkede hız kesmeden devam ediyor. Özellikle il ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldeler için ilçe seçim kurulları tarafından malzeme torbaları sandık kurulu başkanlarına 29 Mart Cuma günü teslim edilecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından duyurulan seçim takvimi kapsamında, Türkiye genelinde 2024 yerel seçimlerine yönelik hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor. Ülkenin dört bir yanındaki seçmenler, heyecanla bekledikleri seçim gününe doğru adım adım ilerlerken, seçim sürecine dair detaylar da netleşiyor.

Türkiye genelinde kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmen bulunuyor. Bu seçimlerde, ilk defa sandık başına gidecek olan 1 milyon 32 bin 610 genç seçmen de büyük önem taşıyor. Toplamda 34 siyasi partinin adaylarının yarışacağı seçimlerde, ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak.

Seçimlerde, 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirlenmesi hedefleniyor. Ayrıca, il genel meclisi üyeliği ve belediye meclis üyeliği seçimleri de yapılacak.

EĞİTİM VE MALZEME TESLİMİ İÇİN YARIN SON GÜN

Seçim takvimine göre, ilçe seçim kurulları tarafından sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek seçim araç ve gereçlerini içeren malzeme torbalarının hazırlıkları bugün başlayacak ve yarın tamamlanacak.

Seçim görevlileriyle ilgili eğitim çalışmaları ise 29 Mart Cuma günü tamamlanacak.

Malzeme torbaları, il ve ilçe merkezlerinde yer almayan köyler, mahalleler ve beldelerde bulunan sandık kurulu başkanlarına 29 Mart Cuma günü teslim edilecek.

Seçim günü, il ve ilçe merkezlerinde bina sorumlusu görevlendirilen yerlerde, malzeme torbalarının saat 05.00'te bina sorumlularına teslimi gerçekleştirilecek. Bina sorumluları, bu malzeme torbalarını ilçe seçim kurulu başkanlıklarınca temin edilen araçlarla sandık çevrelerine getirerek sandık kurulu başkanlarına teslim edecekler.

Bina sorumlusu görevlendirilmemiş yerlerde ise ilçe seçim kurulu başkanlıkları tarafından malzeme torbaları, oy verme günü sandık kurulu başkanlarına sandık bölgesinde teslim edilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar