Elazığ'ın Uluova bölgesine özgü olan çilek, yöre halkının vazgeçilmezi olan lezzetiyle öne çıkıyor ve hasat zamanı başladı.
Yağışların geçmiş yıllara göre fazla olmasıyla rekoltenin arttığı bölgede, yılın ilk örtü altı çileği toplandı. Sabah erken saatlerde işe başlayan işçiler, günlük çilek hasadını alıcılara ulaştırarak hem pazarda satış yapıyor hem de ekonomik kazanç sağlıyor.
Merkeze bağlı Kuyulu köyünde 16 yıldır çilek üretimi yapan Necati Karataş, bu yıl kilogramı 60 liradan satılan çileğin yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Karataş, örtü altında çilek üretiminin yanı sıra tarla işlerine de başladıklarını ve yılın 10 ayında çilek ürettiklerini söyledi. Üreticinin eklediği Kabalacı çilek cinsi de rağbet görüyor ve genelde yakın çevreye tedarik ediliyor.
Fiyatların şu anda 60 lira civarında olduğunu ve çileğin talep gördüğünü ifade eden Karataş, üretim sürecinde herhangi bir sorun yaşamadıklarını vurguladı.