Yeni zamlardan ilaçlar da nasibini alacak

Yeni zamlardan ilaçlar da nasibini alacak
Tüm ilaçlara 20 Şabat’tan itibaren zam geliyor.

Yeni zamlardan ilaçlar da nasibini alacak

Ahmet Şimşek / Günboyu

Tüm ilaçlara 20 Şabat’tan itibaren zam geliyor. 2 Ocak’ta SGK’nın hasta muayene ücretlerine yüzde 20 ile yüzde 60 oranında zam yapmasıyla Devlet hastanelerinde muayene ücretlerinin 5 liradan 6 liraya, özel hasteneye gidenlerin muayene ücretleri ise 12 liradan 15 liraya yükseltilmesinin ardından tüm ilaçlara yüzde 10.6 oranında zam geliyor. SGK’nın yapacağı bu zam piyasada bulunan tüm ilaçları kapsayacak.

Özellikle asgari ücretin altında maaş alan birçok emeklinin büyük tepki gösterdiği zamlar 20 Şubat’tan itibaren uygulanmaya başlanacak. Vatandaş ların ve özellikle asgari ücretin altında maaş alan emeklilerin tepkileri üzerine, SGK yetkilileri vatandaşların ve emeklilerin fiyat artışlarından etkilenmemesi ve mağdur olmaması için çalışmalar yaptıklarını açıkladı.

SGK, yapılan çalışmanın ardından reçete ile alınan ilaçlardan vatandaşların zamdan etkilenmeyeceği, vatandaşların reçetesiz alınan ilaçlarda zamlı ödeme yapacağı ifade edildi. EURO ve doların yükselmesiyle ilaç fiyatlarının SGK’ya ek bir yük getirdiği için Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ile Tıbbi Cihaz Kurumu, SGK, Hazine Müsteşarlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı temsilcilerinden oluşan Fiyat Değerlendirme Komisyonu 3 Ocak’ta toplantı yapmıştı. Alınan bilgilere göre, toplantıda ilaç fiyatları görüşülmüş ve ilaç firmalarının taleplerinin değerlendirilmiş ve zam kararı alındığı öğrenildi. 20 Şubat’tan itibaren yürürlüğe girecek olan bu artışlar ile SGK’nın yükünün biraz da olsa azalacağı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar