Tanzanya'daki sel felaketinde can kaybı 155'e yükseldi

Tanzanya'daki sel felaketinde can kaybı 155'e yükseldi
Doğu Afrika ülkesi Tanzanya'da etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle yaşanan sel felaketinde can kaybı 155'e, komşu Kenya'da ise 45'e yükseldi.

Tanzanya'da haftalardır süren şiddetli yağışlar sonucunda meydana gelen sel ve heyelanlarda bilanço giderek ağırlaşıyor. Tanzanya Başbakanı Kassim Majaliwa, parlamentoda yaptığı konuşmada El Nino hava olayının etkisinin devam ettiğini ve yoğun sağanak yağışların sürdüğünü belirtti. Başbakan Majaliwa, bu doğal afetlerde şu ana kadar 155 kişinin yaşamını yitirdiğini, 236 kişinin de yaralandığını bildirdi. Ayrıca yollar, köprüler ve demiryollarında ciddi hasar meydana geldiğini ve 200 binden fazla kişinin, 51 bin evin yağışlardan etkilendiğini açıkladı. Majaliwa, alçak bölgelerde yaşayanları daha yüksek yerlere geçmeleri için uyardı ve bölge yetkililerinin evleri sular altında kalanlara gıda ulaştırmaları gerektiğini vurguladı.

ekran-alintisi.jpg

KENYA'DA CAN KAYBI 45'E YÜKSELDİ

Komşu Kenya'da da yağışların etkisi sürüyor. Kenya Kızıl Haçı'ndan yapılan açıklamaya göre, Mart ayından bu yana sel nedeniyle en az 45 kişi yaşamını yitirdi. Başkent Nairobi ve diğer büyük kentlerin büyük bir kısmı sular altında kalırken, binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Ülke genelinde devam eden sel nedeniyle can kaybının artmasının beklendiği ifade edilirken, önümüzdeki günlerde daha şiddetli yağışların beklendiği konusunda uyarılar yapıldı.

3-001.jpg

UGANDA'DA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bir diğer Doğu Afrika ülkesi Uganda'da ise şiddetli yağışlar ve fırtınalar nedeniyle 2 kişi yaşamını yitirdi. Yüzlerce kişi sel nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar