Yargıtay Başkanı 16'ıncı turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı 16'ıncı turda da seçilemedi
Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılan başkanlık seçimlerinin 16. turunda da sonuç çıkmadı. Seçim yarın 17. tur ile devam edecek.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması sebebiyle gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinde, 16. turda da bir aday salt çoğunluğu elde edemedi. Mehmet Akarca, 24 Mart 2020'de Yargıtay Başkanlığına seçilmiş ve dört yıllık süresi bu tarihte sona ermişti.

Yüksek Mahkemenin yeni başkanını belirlemek için Yargıtay üyeleri, 25 Mart Pazartesi günü sandık başına gitti. Ancak, seçimin ilk 15 turunda hiçbir aday, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğunu temsil eden en az 175 oy alamadı. Bu durum üzerine, bugün 16. tur oylaması gerçekleştirildi.

Oylama sonuçlarına göre, Mehmet Akarca 109 oy, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 88 oy ve 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 105 oy aldı. Seçime katılım 318 kişi olarak kaydedilirken, 4 oy boş çıktı ve 12 oy geçersiz sayıldı.

Salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle, seçim 17. tur oylamayla yarın devam edecek. Seçimlerde üye tam sayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar