Yağmur Ormanları'nın gizemli sakini: Hem zebra hem de zürafa... Görenler gözlerine inanamıyor

Yağmur Ormanları'nın gizemli sakini: Hem zebra hem de zürafa... Görenler gözlerine inanamıyor
Zebra ve zürafa karışımı olarak bilinen Okaipi'ler son zamanlarda insanlar tarafından merak ediliyor. İşte Okaipi'lerin yaşam tarzları ve neden böyle gözüktüklerinin nedeni...

Zebra ve zürafa karışımı olarak bilinen Okapi, son zamanlarda dikkatleri üzerine çeken bir hayvan türü haline geldi. Her açıdan farklı bir görünüme sahip olan bu ilginç hayvan hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

okapi-full.jpg

ZÜRAFA AİLESİNİN ZEBRA GÖRÜNÜMLÜ ÜYESİ:

Okapi, zürafa ailesinden gelen bir canlıdır ve görüntüsüyle zebrayı andırdığı için dikkat çeker. Uzun boynu ve bembeyaz bacakları ile tanınan Okapi'nin boyu genellikle 1.5 ila 2.5 metre arasında değişir ve siyah-beyaz bir kürke sahiptir. Başında ve bacaklarının üst kısmında parlak koyu renkli çizgiler bulunur. Erkekler genellikle dişilere göre daha kalın ve ağırdır.

two-okapis-okapia-johnstoni-in-oklahoma-city-zoo-oklahoma-city-oklahoma-state-usa-977076250-5b7ddccd46e0fb00253eb302.jpg

YAĞMUR ORMANLARININ GİZEMLİ SAKİNİ:

Okapiler, genellikle Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde, Uganda'da ve Ruanda'da bulunan yağmur ormanlarında yaşarlar. Düşük rakımlı, yoğun bitki örtüsüne sahip ormanlık alanlar genellikle onların habitatını oluşturur. Geceleyin aktif olan Okapiler genellikle tek başlarına dolaşırlar ve besin olarak ağaç yaprakları, sürgünler, meyveler ve diğer bitkisel materyalleri tercih ederler. Uzun dilini kullanarak yüksek dallardaki yapraklara ulaşabilirler.

85d65f3dc69172ab9a9cbe17829394be.jpg

TEHLİKE ALTINDAKİ BİR TÜR:

Ancak, habitat kaybı, avlanma ve bölgesel çatışmalar gibi faktörler nedeniyle Okapiler tehlike altında olan hayvanlar arasında yer almaktadır. Uluslararası Doğayı Koruma Birliği (IUCN), Okapileri "tehdit altında" olarak sınıflandırmıştır.

okapi-1.jpg

e6d3cc1c3e2691d6bb8dfc3f3f610578.png

YAVRULUK DÖNEMİ:

Okapiler genellikle tek yavru doğurur ve yavru, annesinin bakımına bağımlıdır. Yavru, genellikle soyu tükenmiş zebra gibi beyaz çizgilere sahip olsa da, yetişkinlikte bu renkler değişir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar