X'den çok ses getirecek yenilik: Elon Musk, tüm şifreleri kaldırıyor!

X'den çok ses getirecek yenilik: Elon Musk, tüm şifreleri kaldırıyor!
Twitter, X olarak da bilinen yeni bir güvenlik özelliğini tanıtıyor: "passkey girişi." Bu özellik, uygulamaya girişte şifre kullanımını ortadan kaldırarak daha hızlı ve güvenli bir erişim sağlayacak. Peki bu güvenlik özelliği nasıl kullanılacak? İşte detaylar...

X (eski adıyla Twitter), iPhone ve iPad kullanıcıları için şifresiz giriş yöntemlerini sunan bir güncelleme başlatıyor. "Passkey" olarak adlandırılan bu özellik, Twitter hesaplarına şifresiz erişim sağlamak amacıyla kullanıcılara yeni bir oturum açma seçeneği sunuyor. Bu güncelleme ile Twitter kullanıcıları, daha güvenli ve pratik bir şekilde X hesaplarına ulaşabilecekler.

X PASSKEY GİRİŞİ: NASIL KULLANILIR VE AYARLANIR?

X (eski adıyla Twitter), iOS uygulamasında kullanıcılarına yeni bir güvenlik özelliği sunuyor: "passkey." Bu özellik, hesap şifresi yerine biyometrik doğrulama yöntemleri olan Face ID, Touch ID veya cihaz parolasıyla uygulamaya giriş yapma olanağı tanıyor.1.webp

Passkey özelliği için ilk kurulum sırasında kriptografik bir anahtar oluşturulacak. Bu anahtar, hem X hesabınıza hem de cihazınıza atanacak. Sonrasında, iPhone ve iPad'lerde oturum açarken bu passkey kullanılabilecek.

Cihazda depolanan anahtar, X'in sunucularındaki anahtarla doğrulama yapacak ve bu sayede hesaba erişim izni verilecek. Eşleşen passkey'e sahip herhangi bir cihaz, parolayı girmeye gerek kalmadan hesaba oturum açabilecek.

2.jpeg

Şu an için Passkey ile oturum açma özelliği sadece ABD'deki X kullanıcıları için kullanıma açıldı. Ancak şirket, Android, web ve masaüstü uygulamalarında da Passkey üzerinde çalıştığını duyurdu. Bu özelliğin diğer bölgelerde ne zaman sunulacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

Ayrıca, X geçtiğimiz günlerde iOS sürümü için sesli ve görüntülü arama özelliğini tanıtmıştı. Bu destek, artık Android cihazlarda da kullanılabilecek.

image-of-xtwitter-logo-on-a-smartphone-x-launches-ads-revenue-sharing-for-creators.jpg

451.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar