Bu da oldu... Sosyal medyaya yasak geliyor!

Bu da oldu... Sosyal medyaya yasak geliyor!
Florida Temsilciler Meclisi, 16 yaş altındaki çocukların ailelerinin onayına bakılmaksızın sosyal medya kullanımını yasaklayan yasa tasarısını kabul etti.

ABD'de Florida eyaletinin meclisi, 16 yaşın altındaki gençlere sosyal medya kullanımını sınırlayan bir yasa tasarısını kabul etti. Tasarının yasalaşabilmesi için ise Florida Valisi Ron DeSantis'in onayı gerekiyor.

Florida Temsilciler Meclisi, Cumhuriyetçi üyeler tarafından sunulan ve 16 yaş altındaki çocukların ailelerinin onayına bakılmaksızın sosyal medya kullanımını yasaklayan tasarının oylanmasını gerçekleştirdi.

Tasarı, 13 "hayır" oyu karşısında 106 "evet" oyu alarak kabul edildi.

12.png

HESAPLAR TEK TEK KAPATILACAK

Tasarının sponsorlarından Tyler Sirois, yaptığı konuşmada, "Sosyal medya şirketleri, genç kullanıcıların büyüme dönemlerini hedef alarak kendi iş modellerini şekillendiriyorlar. Bunun temel sebebi, platformlarının sunduğu her otomatik oynatma, her beğeni ve her bildirimle gençleri bağımlı hale getirmek için dopamin salınımını teşvik etmeleridir." ifadesini kullandı.

Tasarı, sosyal medya şirketlerinden, 16 yaş altındaki çocukların kullandığı tespit edilen hesapları kapatmasını talep ediyor.

Söz konusu yasa, "kullanıcı eylemlerini takip eden, çocukların içerik yüklemesine ve diğer kullanıcılarla temasa geçmesine izin veren ve bağımlılık yapıcı içerikler bulunduran" tüm platformları kapsamaktadır.

Bu tasarının yasalaşması için Florida Valisi Ron DeSantis'in onayı gerekmektedir.

36.jpg

META'DAN TASARIYA TEPKİ

Meta'dan yapılan açıklamada, "Pek çok genç, şu anda internet ve uygulamalardan yararlanarak, yarı zamanlı işler, yüksek öğrenim, dini toplantılar ve askeri hizmetler gibi çeşitli alanlarda bilgi edinme imkanı buluyor. Ancak, 16 yaş altındakilere sosyal medya kullanımını yasaklayarak, bu gençleri diğer bölgelerdeki yaşıtlarından daha dezavantajlı bir konuma sokma riskini göze alıyorsunuz." ifadesi kullanıldı.

Meta, Facebook ve Instagram gibi birçok sosyal medya platformunu bünyesinde barındırıyor. Şirket, Florida Temsilciler Meclisine bu konuda yasaktan ziyade başka bir çözüm bulunması çağrısı yapıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar