Vücudunuza aniden bıçak saplanır gibi ağrı oluyor mu? İşte bu ağrıların nedeni...

Vücudunuza aniden bıçak saplanır gibi ağrı oluyor mu? İşte bu ağrıların nedeni...
Hiç vücudunuzda rastgele bıçak saplanır gibi keskin ağrılar hissettiniz mi? Aniden gelen bu ağrılar oldukça endişe verici olabilir. Peki bu ağrıların sebepleri neler?

Bu tür ağrılar, sinir ağrısı veya 'nevralji veya nöropatik ağrı' olarak adlandırılır. Sinir ağrısı, diğer ağrı türlerinden farklı hissedilir ve vücuttaki herhangi bir siniri etkileyebilir. Çene, yanak ve kafatasının tabanı gibi bölgelerdeki ağrılar en yaygın olanlardan bazılarıdır. Peki, bu ağrıların sebebi nedir?

woman-6080984-1280.jpg

Fitness ve sağlık uzmanı Jason Helmes'e göre, bu ağrıların asıl sebebi vücudun sürekli olarak sabit kalmasıdır. Yani hareketsiz bir yaşam bu ağrıların nedeni oluyor.

pexels-andrea-piacquadio-3808016.jpg

Helmes, X'te paylaştığı gönderide bu sorunun çözümü olarak şunları söyledi:

"Vücudunuzu her gün hareket ettirmek, sahip olduğunuz rastgele ağrıların, stresin ve depresif semptomların büyük bir kısmını hafifletecektir. Vücudunuz her gün uzun süre oturmak için yaratılmamıştır, kendinizi en iyi şekilde hissetmek için HAREKET etmeniz gerekir. Mümkünse her gün yürüyüş yapın. Öğle tatilinizde yürüyün. Masanızın altına bir koşu bandı alın. Sadece birkaç fikir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar