Galatasaray'da olup Fenerbahçe'de olmayan şey ne? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

Galatasaray'da olup Fenerbahçe'de olmayan şey ne? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı
Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Sivasspor’u 6-1 mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

GALATASARAY'DA OLUP FENERBAHÇE'DE OLMAYAN ŞEY NE?

Adım adım şampiyonluğa koşan lider Galatasaray; Sivasspor karşısında kayıp vermek istemiyordu....

Teknik Direktör Okan Buruk; Adana Demirspor maçında 3-0 kazanılan kadroyu bozmazken; konuk Sivasspor'daysa 1-0 galip bitirilen Konyaspor karşılaşmasından farklı olarak kalede Djordje Nikolicin yerine Ali Şaşal Vural, sol bek olarak Ziya Erdal'ın yerine Uğur Çiftçi, hücum hattında da Azizbek Turgunboev ve Clinton N'Jie'nin yerlerine de Bartuğ Elmaz ve Fode Koita sahadaydı...

Galatasaray dakikalar 12'yi gösterdiğinde golü buldu... Kerem Demirbay'la başlayan atakta sol tarafta topla buluşan Barış Alper Yılmaz içer çevirdi... Ceza sahası içi hafif sağ çaprazında bomboş durumda sol ayağıyla enfes çakan Hakim Ziyech ASLAN'ı 1-0 öne geçirdi...

Golden sonra Galatasaray'da Kerem Demirbay ve Lucas Torreira'nın vuruşları az farkla auta giderken; Sivasspor adına da Fode Koita'nın sol çaprazdan şutu kaleci Fernando Muslera'da kaldı...

Mauro Icardi'nin Sivasspor ceza sahası içinde İbrahim Akdağ'la mücadelesinde yerde kalmasına Galatasaraylılar penaltı beklentisiyle hakem Arda Kardeşler'e yoğun itirazda bulunurken oyun devm etti ancak sarı-kırmızılılar farkı 2'ye çıkardı..

Barış Alper Yılmaz'ın sol kanatta rakibi Achilleas Poungouras'ı çalımlatarak içeri çevirdiği topa enfes bir tek vuruş yapan Dries Mertens; 38'inci dakikada ASLAN'ı 2-0'lık üstünlüğe taşıdı..

Konuk Sivasspor İtalyan asıllı Arnavut golcüsü Rey Manaj'la 2 kez Galatasaray kalesini düşündü ancak Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera izin vermeyince sarı-kırmızılılar soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti..

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun; ikinci yarıya başlarken Achilleas Poungouras ve Bartuğ Elmaz'ı kenara alırken; Azizbek Turgunboev ile Caner Osmanpaşa'yı sahaya sürdü..

Galatasaray 2 kez Hakim Ziyech ile Sivasspor kalesini düşünürken kaleci Ali Şaşal Vural bu topları güçlükle önledi..

Sivasspor beklemediği bir anda golü buldu.. Azizbek Turgunboev'in sağ taraftan kullandığı kçşe vuruşunda Rey Manaj arka direğe indirdi; rakibi Derrick Köhn'den önce dokunan Caner Osmanpaşa skoru bir anda 2-1'e getirdi..

Maçı beIN Sports'tan anlatan spiker Ali Ferahbot "Sivasspor 58'inci dakika kutlaması yapacak" dedikten hemen sonra kırmızı-beyazlılar rakipleri Galatasaray'ın 2 golünü birden kutladılar..

Önce Dries Mertens'in sağ taraftan ortasında bomboş durumda Mauro Icardi enfes bir sağ ayak içi plaseyle skoru 3-1'e getirirken; Sivasspor'un santra vuruşu sonrası Galatasaralılar topu kaparak pas alış verişi yaptıktan hemen sonra ceza sahası dışından enfes bir sol şut çıkaran Hakim Ziyech; kaleci Ali Şaşal Vural'ın sağından kendisinin 2'nci Galatasaray'ın 4'üncü golünü attı ve ASLAN 4-1'lik üstünlük sağladı..

Hani "Hay dilini eşşek arısı soksun" derler ya; Ali Ferahbot kardeşimiz sanıyoruz ki Galatasaray'ın bu golleri sonrası Sivassporlular'dan bu tepki fazlasıyla almıştır...

Sivasspor'da Rey Manaj golü attı ancak hakem Arda Kardeşler VAR'daki Simona Sozza'nın uyarısı ve İtalyan asıllı Arnavut yıldızın ofsayt pozisyonunda olduğu gerekçesiyle golü iptal etti..

Galatasaray yine golü buldu... Murat Paluli'nin kaptırdığı topta Barış Alper'in pasında Mauro Icardi geriye bıraktı; Dries Mertens kendisinin 2'nci Galatasaray'ın 5'inci golünü Sivasspor filelerine gönderince ASLAN 5-1'lik üstünlüğü yakaladı...

Gol sonrası Galatasaray'da Berkan Kutlu, Davinson Sanchez ve Kerem Aktürkoğlu oyuna girerken; Victor Nelsson, Dries Mertens ile Kerem Demirbay kenardaydı..

Sivasspor'da Azizbek Turgunboev'in kafa vuruşu kaleci Fernando Muslera'da kalırken; konuk ekipte İbrahim Akdağ ve Murat Paluli'nin yerlerine Mijo Caktas ile Kerem Atakan Kesgin oyundaydı..

Galatasaray'da Mauro Icardi; Sivasspor kalecisi Ali Şaşal Vural'ın kontrol etmeye çalıştığı topu filelere gönderdi ancak hakem Arda Kardeşler faul olduğu gerekçesiyle golü geçerli saymadı..

Tete Martins ve Carlos Vinicius; Galatasaray adına oyuna girerken; Lucas Torreira ile Hakim Ziyech kenara geldi..

Sarı-kırmzılılar 6'ncı golü buldu... Kerem Aktürkoğlu'nun sağ taraftan yerden içeri gönderdiği serbest vuruşta Sivasspor savunması uyuyunca uyumayan Mauro Icardi ASLAN'a 6-1'lik üstünlüğü getirdi..

Son anlarda Tete Martins ve Kerem Aktürkoğlu kaleyi bulamazken; Galatasaray 6-1 kazandı..

Ezeli rakibi Fenerbahçe'nin kendisine yaklaşmasına izin vermedi..

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'u anlamak zor..

Geçtiğimiz hafta 1-0 kazanılan Konya maçındaki kalecisi Djordje Nikolic'i neden yedek soyundurdu garip..

Sivasspor kalecisi Ali Şaşal Vural uzaktan şutlarda zaafiyet olan bir file bekçisi.. Yıllardır kötü performansı ortadayken ondan hala ne bekleniyor şaşkınlık verici..

Ayrıca İstanbul'da Galatasaray karşısında Achilleas Poungouras-Samba Camara ve Aaron Appindangoye ile 3'lü savunmayla oynamak ne derece doğru tartışılır..

Orta sahada Roman Kvet ve hücumda Trabzonspor'a golü atan Queensy Menig'i enden oynatmadı, sorulacak çok soru var..

Galatasaray'ın Sivasspor'a yıldızları yetti..

Mauro Icardi, Dries Mertens, Hakim Ziyech ve Fernando Muslera gibi süper yıldızlar Fenerbahçe'de yok..

Böyle olunca da ASLAN zirvede olmayı fazlasıyla hakediyor..

Kerem Demirbay'ı gönderen Bayer Leverkusen Almanya'da şampiyon oldu..

Ancak DAYI bile sahada bir başka oynuyor..

Oyuna ruh katıyor, karakter katıyor;

Sergio Oliveira'nın yokluğunu hiç aratmıyor..

Futbol sahada oynanıyor....

Galatasaray bunu yapıyor..

Laf kalabalığını yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise kaliteli kadrolar kurmak yerine ezeli rakibinin başarılarını seyrediyor..

2 kez Galatasaray'la oynayacağı maçtan kaçıyor....

ASLAN artık şampiyon diyebiliriz...

Sarı-kırmızılılara Karagümrük karşısında başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar