Veteriner açıkladı! Ölü yunuslar neden kıyıya vuruyor

Veteriner açıkladı! Ölü yunuslar neden kıyıya vuruyor
Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyıya vuran yunuslarla ilgili endişe verici bir durum ortaya çıktı

Kocaeli Körfezi'nin Karamürsel sahilinde vatandaşlar tarafından suyun üzerinde hareketsiz olarak fark edilen bir yunus kıyıya çıkarıldı. Baş kısmından yaralı olduğu görülen yunusun ne yazık ki hayatını kaybettiği tespit edildi. Olayı cep telefonu kamerasıyla kaydeden bir vatandaşın "Vurmuşlar abi" dediği görüntüler de ortaya çıktı.

Mehmet Bostancı, yunusların kıyıya vurmasının genellikle hastalık veya yaralanma nedeniyle olduğunu belirtti. Yunusların kendilerini güvenli bir limanda hissederek kıyıya vurduklarını söyleyen Bostancı, bu durumun ciddi tehlikelere yol açabileceğine dikkat çekti.

aw172191-03.jpg

Bostancı yunusların kıyıya vurduğu durumlarda yapılması gerekenler hakkında önemli bilgiler verdi. İlk olarak belediyelerden veteriner hekim desteği istenmesi gerektiğini vurguladı. Acil durumlarda eldiven kullanılması gerektiğini ve yunusun canlıysa suyla temasının sağlanması gerektiğini belirtti. Ancak ölü yunuslarla temas edilmemesi ve profesyonel ekiplerin gelmesi için belediye ekiplerinin çağrılması gerektiğini ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar