Kurultay öncesi İYİ Parti'de dengeler değişecek! Hangi aday beklenenden daha fazla oy alacak

Kurultay öncesi İYİ Parti'de dengeler değişecek! Hangi aday beklenenden daha fazla oy alacak
Yerel seçim sonrası Olağanüstü Kurultay’a gitme kararı alan İYİ Parti’de genel başkanlık seçiminin saatler öncesinde çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İşte detaylar…

İYİ Parti'nin bugün yapılacak kurultayına saatler kala heyecan dorukta. Parti içindeki dengelerin yeniden şekilleneceği kurultay günü, dört adayın genel başkanlık için yarışına sahne olacak.

Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ve Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz, 1300 delege tarafından belirlenecek oylarla hem genel başkanlarını hem de yetkili kurulları seçecekler.

ekran-resmi-2023-11-03-07-51-01.png

DİVAN BAŞKANI SÜKRÜ KULEYİN

ATO Congresium'da gerçekleştirilecek olan kurultayın divan başkanlığını ise adayların ortak kararıyla Kurumsal İlişkiler Başkanı Şükrü Kuleyin'in yapması bekleniyor. Kurultayda, ilk iki turda salt çoğunluğun gerektiği genel başkanlık seçimi yapılacak. Bu nedenle, yaklaşık 1300 delegenin yarısından bir fazlasının oyunu alan aday genel başkan seçilecek. Seçimin ardından yetkili kurulların belirlenmesi için de delegeler, Genel İdare Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyelerini seçecekler.

SEÇİM ÜÇÜNCÜ TURA KALABİLİR

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç’ın haberine göre, seçimin üçüncü tura kalabileceğini öngörüyor. Tolga Akalın'ın beklenenden yüksek oy alabileceği ve ikinci turda seçimin sonucunu etkileyebileceği yorumları yapılıyor. Bu nedenle, diğer adayların Akalın'la temas kurduğu ve teşkilat başkanlığı gibi önemli pozisyonlar için tekliflerde bulunabilecekleri belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar