Van’da yaşayan Kırgız Türkleri oy kullanmaya at sırtında gitti!

Van’da yaşayan Kırgız Türkleri oy kullanmaya at sırtında gitti!
Erciş ilçesinde yaşayan Kırgız Türkleri, yerel seçimlerde kültürlerini yaşatmak amacıyla sandıklara atlarıyla gittiler. O anlar anbean kaydedildi.

Ulupamir Mahallesi'ndeki Ulupamir İlköğretim Okulu'nda oy kullanmak için bir araya gelen Kırgız Türkleri, geleneksel kıyafetlerini giyerek sandıklara at sırtında gittiler.

Hidayetullah Asyalı, her seçimde geleneksel kıyafetlerini giyerek oy kullandıklarını ve bu kez gençlerin atlarıyla okula gelerek oy kullandıklarını belirtti. Asyalı, seçimlerin huzurlu geçmesini diledi ve bu geleneği gelecek nesillere aktarmaya devam edeceklerini söyledi.

kapak-124700.jpg

Asyalı, "İlk defa oy kullanan gençlerimiz atlarıyla okula gelerek oylarını kullandı. Seçimlerin huzurlu geçmesini diliyorum" dedi.

Alperen Varol, ilk kez oy kullanmanın heyecan verici olduğunu ve bunu atıyla gerçekleştirmenin ayrı bir deneyim olduğunu ifade etti. Varol, seçimlerin ülke için hayırlı olmasını temenni etti.

Mihriban Erçetin ise uzun yıllardır bölgede yaşadıklarını ve oylarını güvenle kullandıklarını belirtti. Demokratik haklarını kullanmanın önemine vurgu yapan Erçetin, tüm seçmenlere teşekkür etti.

124539924-aa-20240331-34142282-34142270-vandakikirgizturkleriyoreselkiyafetleriyleoykullandi-min.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar