İhtiyaçtı lüks oldu: Tuvalet kağıdına dev zam!

İhtiyaçtı lüks oldu: Tuvalet kağıdına dev zam!
Pandeminin ardından talebin daha da arttığı tuvalet kağıdına gelen dev zam, vatandaşın bütçesini zorladı. Zorunlu temel ihtiyaç artık lüks oldu.

GÜNBOYU / ESMA KARAYEL

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid- 19 pandemisinin ardından hijyen ürünlerine olan ilgi de talep de arttı. Yüksek enflasyon sonrası hijyen ürünlerine dev zam geldi. 2022 yılında yüzde 55 oranında zamlanan tuvalet kağıdı 2023 yılında yüzde 70 oranında zamlandı.

2022’de 32’li tuvalet kağıdının fiyatı ikiye katlanarak ortalama 97,5 liraya yükseldi. 2023 yılında ise 32’li tuvalet kağıdının fiyatı 160 liraya yükseldi. Fiyatların marka ve marketlere göre daha da arttığı görüldü.

Daha önce sabun, şampuan, deterjan, dezenfektanlar, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil ve peçete, diş fırçası ve macunu, diş ipliklerinin KDV oranı %8 olarak belirlenmişti. KDV indirimi ile gerileyen tuvalet kağıdı fiyatları yeni yıl zamlarının ardından yeniden yükseldi.

Neredeyse aydan aya gelen zamların ardından vatandaş sadece raflara bakıp şaşırmakla kalıyor. Temel ihtiyaçlardan biri olan tuvalet kağıdı da artık lüks sayılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar