Enflasyon fren tutmuyor yoksulluk sınır tanımıyor!

Enflasyon fren tutmuyor yoksulluk sınır tanımıyor!
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

28-04-24-01gun-page-0001-1-001.jpg

AÇLIK SINIRI, ASGARİ ÜCRETİ AŞTI

Açlık sınırının sebze fiyatlarındaki mevsimlik düşüş nedeniyle 208 lira azalarak 19 bin 980 liraya Bu metin, Türkiye'deki ekonomik durumu anlatan bir haber özetidir. Metinde, nisanda açlık sınırının düştüğüne ancak yine de asgari ücretin üzerine çıktığına dikkat çekiliyor. Ayrıca, yoksulluk sınırının arttığı ve dört kişilik bir ailenin temel ihtiyaçlarını insan onuruna yaraşır bir şekilde karşılamak için yapması gereken harcamaların maliyetine değiniliyor.

Nisan ayında açlık sınırı, sebze fiyatlarındaki mevsimsel düşüş nedeniyle 208 lira azalarak 19.980 liraya gerilemiş olsa da, yoksulluk sınırı 925 lira artarak 58.205 liraya yükseldi. Yılın ilk dört ayında açlık sınırı 3.403 lira, yoksulluk sınırı ise yüzde 11.368 lira artış gösterdi.

Araştırmada, açlık ve yoksulluk sınırlarının hesaplanmasında dört kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenmesi için ihtiyaç duyduğu harcamalar ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için gereken giderler dikkate alındı. Gıda dışı harcamalar 1.134 lira artarak 38.316 liraya yükseldi.

Gıda harcamalarındaki değişiklikler de detaylı bir şekilde anlatılıyor. Örneğin, et, balık ve yumurta harcamaları artarken, meyve ve sebze harcamalarında azalma gözlemlendi.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar