Yusufeli’nde boğalar ilk kez arenada!

Yusufeli’nde boğalar ilk kez arenada!
Artvin'in Yusufeli ilçesinde her yıl düzenlenen geleneksel boğa güreşleri bu yıl yeni yerleşim yerinde gerçekleşti.

Yusufeli Orman Parkı yer alan boğa güreş meydanında, 14,5 hektarlık alanda kuruldu ve bu yıl ilk kez hizmet verdi. Yusufeli Belediyesi ve Yusufeli Boğacılar Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, Artvin, Rize ve Erzurum illerinden katılan boğalar farklı kategorilerde mücadele etti.

Boğa güreşlerinin 200 yıllık geleneği büyük ilgi görürken, boğa yetiştiricileri 380 ile 950 kilogramlık kapasiteki boğalara özel bir önem verdi. Kovit, Baron, Kılıç, Kolsuz, Çakır, İso gibi ilginç isimlerle anılan boğalar, Üstünlüğü sağlamak için kıyasıya mücadele etti.

aw191895-02.jpg

Festivalde ikinci olarak Deste, Ayak, Küçükorta ve Süperbaş kategorilerinde gerçekleşen güreşleri 5 bin kişi izledi. Festivalde 25 hakem ve 100 kişi görev aldı. Başboğa sahibine 100 bin TL para ödülü verilirken, toplamda 650 bin TL para ödülü dağıtıldı.

Yusufeli Kaymakamı Muhammet Ali Yolal, festivallere ilginin arttığını belirterek, festivallerin ilçe halkı için önemli bir kültürel bağ olduğunu vurguladı. Belediye Başkanı Barış Demirci ise festivalin yeni yerleşim yerinde düzenlenen ilk etkinliğin dile getirilmesiyle, hayvan sahiplerini bir araya getirerek bu organizasyonun önemine değindi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar