Türkiye’nin mutlaka görülmesi gereken plajları

Türkiye’nin mutlaka görülmesi gereken plajları
Tatil denildiği zaman en çok akla gelen adreslerden biri kuşkusuz Türkiye. Birçok iliyle, semtiyle ve tarihi zenginliğiyle tatilin her türlüsü Türkiye sınırları içerisinde yapılabilir. Özellikle de yaz tatillerinde edenizin, kumun ve güneşin tadını doyasıya çıkarmak isteyen yerli ve yabancı turistler için Türkiye oldukça ideal bir nokta olarak öne çıkıyor.

Ekonomik fiyatlarıyla, bütçe dostu yerleriyle, konaklama seçenekleriyle ve ulaşım kolaylığıyla her zaman adından söz ettirmeye devam ediyor. Özellikle de Türkiye birbirinden güzel plajları ile kendisinden bahsettiriyor. Popüler tatil yerlerine sahip olan ülkede çeşitli bölgelerde popüler plajlar mevcut. Erzurum Trabzon otobüs bileti ya da diğer şehirlere ait biletleri alarak istediğiniz plajda keyif yapabilirsiniz. Türkiye’nin en önemli plajlarını şöyle sıralayabiliriz;

Kaputaş Plajı

Turkuaz rengiyle görenleri hayrete düşüren ve tertemiz sularıyla dinginliği hissettiren Kaputaş plajı Türkiye’nin ve hatta dünyanın en güzel plajlarından birisi olarak kabul ediliyor. Kalkan ve Kaş’a tatile gidenler bol virajlı sahil yolunu aştıktan sonra bura harika plaja ulaşıyor.

İztuzu Plajı

İstanbul Erdek otobüs seferleriyle Balıkesir’e oradan da Muğla’ya varış mümkün. Muğla’nın Dalyan ilçesinde yer alan İztuzu Plajı deniz kıyısında uzanan ince ve up uzun bir plaj olarak ziyaretçilerini büyülüyor. Bir tarafında Akdeniz bir tarafında ise tatlı su bulunuyor. Kumsalında minik Caretta Carettalar geziniyor. Bu harika manzara eşsiz bir güzellik sunuyor.

Ovabükü

Yine Muğla’nın Datça ilçesinde yer alan bir diğer güzel plaj ise Ovabükü plajı. Masmavi suları ve taşlık sahili ile dikkat çeken Ovabükü, en klasik tatil mekanlarından biri. Kalabalık plajlardan sıkılanların ve köy hayatıyla sakin bir plaj arayanların hayallerini süslüyor. Gidiş yolu biraz engebeli olmasına rağmen plaja ulaştıktan sonra herkes mest oluyor. Mesudiye köyünde yer alan Ovabükü, çok doğal ve ıssız bir yer. Henüz keşfetmeyenler ve buranın müdavimi olanlar için her zaman mükemmel bir tatil vadediyor.

Kelebekler Vadisi

Adından dünya çapında söz ettiren bir diğer plaj ise Kelebekler Vadisi. Fethiye’de yol kenarında bulunan bu vadi plajının etrafı 350 metrelik kayalıklarla çevrili. Deniz yoluyla da kara yoluyla da buraya ulaşım sağlanabiliyor. Vadide kalmak isteyenler için de ağaç evler ve çadırlar kurulabiliyor. Kelebekler vadisini ziyaret edenlerin burada zamanın durduğundan bahsettikleri oluyor. Vadi dünyayla bağlantının tamamen koptuğu harika bir yer olarak nitelendiriliyor.

Ölüdeniz

Fethiye denilince akla ilk gelen plajlardan birisi olan Ölüdeniz güzelliğiyle dillere destan olmaya devam ediyor. Birçok kez tescillenen bir kumsala sahip olan Ölüdeniz ’in etrafı neredeyse tamamen kapalı. bölgede 2-3 günde bir su seviyesi yükselip alçaldığı için hem suyun dibinde sirkülasyon devam ediyor hem de su sürekli sığ ve sakin kalıyor. Deniz temizliğini de buna harekete borçlu.

Ilıca Plajı

İzmir Çeşme’de yer alan Ilıca plajı da popüler plajlar arasında yer alıyor. İskenderun İstanbul otobüs bileti temin edilerek buradan da havaalanı aracılığıyla İzmir’e geçiş yapılabiliyor. Ardından en iyi plajlardan biri olan Ilıca plajına erişilebiliyor. İnci taneli kumlarıyla, berrak ve sığ suyuyla gönülleri fetheden bir plaj olarak tatilcileri kendine hayran bırakıyor.

Sarımsaklı Plajı

Serin sularıyla kendisine hayranlık uyandıran bir diğer plaj ise kuşkusuz Sarımsaklı plajı. Balıkesir sınırları içerisinde yer alan Sarımsaklı plajında deniz suyu tertemiz ve sığ bir görünüm sunuyor. Sahil şeridi boyunca farklı restoran ve cafeler ile ziyaretçilerine hizmet sunuyor. Mısırcılar, dondurmacılar ve hatta botla kıyıya gelerek dondurmalı kavun satan tekneler ile tatilcilere keyifli anlar yaşatıyorlar.

Patara Plajı

Antalya’nın Kaş ilçesinde yer alan Patara plajı da birçok Yeşilçam filminde çöl görünümü vermek için kullanılmış ünlü bir plaj. O dönemlerden bu yana popülerliğini korumaya devam eden Patara plajı, 18 km uzunluğa sahip. Plaj bölgenin en uzun ve en büyük kumsalı olarak biliniyor. Sığ suyu sayesinde rüzgar sörfçülerini de bir hayli memnun bırakıyor.

Ortakent Kargı Plajı

Bodrum’da yer alan Ortakent kargı plajı da Türkiye’nin mutlaka görülmesi gereken plajları içerisinde yer alıyor. Kargı plajı aynı zamanda Camel Beach olarak da biliniyor. Çünkü burada bazen turistlerin deve gezdirdiği görülüyor. Yelken ve su kayağı gibi eğlenceli su sporlarında yapıldığı bu plaj oldukça popüler.

Akbük Koyu

Muğla’nın Gökova ilçesinde yer aşan Akbük koyu, tatilcilere kendilerini bir tropikal adada gibi hissettiriyor. En temiz ve en berrak deniz sularından biri olarak karşınıza çıkıyor.

Altınkum Plajı

Aydın’ın Didim ilçesinde yer alan Altınkum plajı da Türkiye’nin mutlaka görülmesi gereken plajları arasında yer alıyor. 53 km’lik sahile sıralanmış olan bu plajın kumu altın renge sahip ve adını da buradan alıyor. Suyu ise son derece mükemmel temizliğe ve turkuaz renk tonuna sahip. Sahil kesiminde yer bulmak epey zor olsa da mutlaka gidilmesi görülmesi gerekiyor.

İncekum Plajı

Marmaris ve Akyaka arasında yer alan İncekum plajı Türkiye’nin Hawaiisi olarak adlandırılıyor. Bu plajda oturup gün batımın keyfini çıkarmak size benzersiz anlar yaşatacak. Berraklığıyla ve ferah turkuaz rengiyle dikkat çeken İncekum plajının suyu sığ olduğu için çocuğunuzla da güzel anlar yaşayacaksınız. Merkeze yalnızca 13 km uzaklıkta yer alan plaj Çamlı Köyün içerisinde bulunuyor.

Kleopatra Plajı

Mutlaka görülmesi gereken bir diğer plaj ise Sedir Adası ya da bilinen adıyla Kleopatra plajı. Bu plajda Kleopatra’nın yüzdüğüne inanılıyor ve orijinalliği korunmaya devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar