Malatya’da kayısı ticaret merkezi yeni alanına kavuştu

Malatya’da kayısı ticaret merkezi yeni alanına kavuştu
Malatya'da Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi'nin hizmete girmesiyle, üretici ve ihracatçının buluşma noktası olarak belirlendiği duyuruldu.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Yaka Mahallesi'nde yer alan Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi'ni basın mensuplarına tanıtan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, buranın AB Coğrafi İşaret Tescil belgeli olan kayısı için önemli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, inşaatına 2021 yılında başlandığını ve şimdi tamamlanma aşamasında olduğunu söyledi.

Malatya'da yıllık 500 milyon dolarlık kayısı ihracat hedefine ulaşıldığını ve gelecek hedefin 750 milyon dolar olduğunu belirten Özcan, yeni ticaret merkeziyle üretici ve tüccarın daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda alışveriş yapacaklarını ifade etti.

Özcan, Sarıcıoğlu Mahallesi'ndeki şire pazarının fiziki şartlarının yetersizliğini dile getirerek, yeni yer seçerken ilçelerden gelecek üreticilerin ulaşımını kolaylaştırmak için lokasyonu özellikle belirlediklerini söyledi.

Ramazan Özcan, toptan kayısı ticaretini eski alanda sonlandırdıklarını belirterek, Ticaret Borsası'nın Recep Tayyip Erdoğan Kayısı Ticaret Merkezi, Yazıhan Hayvancılık OSB ve Süt Toplama Merkezi gibi alanlarda önemli bir paydaş olduğunu ifade etti.

Malatya’da kayısı ticaret merkezi yeni alanına kavuştu

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar