Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi açıkladı

Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi açıkladı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nın Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketini belirlediği yarışmanın sonuçları, Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 100’üncü yılı dolayısıyla

TOBB ve TEPAV, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketini Samsun Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen programda açıkladı. Programa Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve çok sayıda oda, borsa başkanı ile TOBB kadın ve genç girişimciler kurulu başkanları katıldı.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi içinde birinciliği 2015-2017 döneminde cirosunu yüzde 5324 oranında artıran Aydın merkezli Biomar Sagun Yem Sanayi firması aldı.

Programda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin daha çok zenginleşmek ve refahını artırmak için küresel ekonomiyle daha fazla bütünleşmek zorunda olduğunu vurguladı. Hisarcıklıoğlu, “Türkiye 100 başarı öykülerinin, hayata yeni atılacak gençlerimizi girişimci olmaya teşvik etmesini umut ediyoruz. Türkiye 100 şirketleri, sergiledikleri üstün büyüme performanslarıyla, ülkemiz ekonomisinin dinamosu konumundalar. Türkiye 100 listesindeki şirketlerin faaliyet gösterdikleri sektörlerin çeşitliliği, Türkiye ekonomisinin dinamizminin güzel bir göstergesidir.  Türkiye’de en hızlı büyüyen 100 şirket, 2015-2017 döneminde cirosunu ortalama yüzde 605 oranında artırdı. Listeye giren şirketlerin ortalama ciro büyüklükleri ise 59,8 milyon TL. Şirketler 2015 - 2017 döneminde istihdamlarını yüzde 70 oranında artırdı. Bu 100 şirketin yüzde 63’ü ihracat yapıyor. İhracatta, Almanya ilk sırada dikkat çekiyor. İhracat yapan firmalar toptan ticaret sektöründe yoğunlaşıyor” ifadelerini kullandı.

Programın ardından en hızlı büyüyen 100 şirketin yöneticilerine plaketleri verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar