Yoğun bakımdaki hastaya cinsel istismarda bulunan erkek hemşireye iyi hal indirimi

Yoğun bakımdaki hastaya cinsel istismarda bulunan erkek hemşireye iyi hal indirimi
İzmir'de kanser hastası kadına cinsel saldırıda bulunan erkek hemşireye iyi hal indirimi uygulanndı. Yaşanan korkunç olayda şahsa 25 yıl 7 ay hapis cezası verildi.

İzmir'de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören bir kanser hastasına cinsel saldırıda bulunan erkek hemşireye verilen hapis cezası mahkeme kararıyla belirlendi.

Yoğun bakım ünitesinde gerçekleşen bu korkunç olay sonrasında hakkında dava açılan erkek hemşire, 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. İzmir 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık E.K. ve taraf avukatları ile müştekiler hazır bulundu.

iyihalindirim.jpgSanık E.K, mahkemede üzgün olduğunu belirterek beraatini talep etti. Cumhuriyet savcısı, sanık için toplamda 40 yıl 6 aya kadar hapis cezası istedi.

Mahkeme heyeti, E.K'nin cinsel istismar suçundan 16 yıl 3 ay, uyuşturucu madde temininden ise 9 yıl 4 ay 15 gün olmak üzere toplamda 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına hükmetti. Bu karara bir üye hakim muhalefet ederek takdiri indirim uygulanmaması gerektiğini belirtti.

İddianameye göre, 17 Mayıs'ta gece saatlerinde yaşanan olayda, sanık baygın haldeki hastanın yanına gelerek ilaçlar vermiş ve cinsel saldırı gerçekleştirmişti. İddianamede, sanık hakkında "kamu görevini kötüye kullanarak beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı cinsel saldırı" ve "uyuşturucu ve uyarıcı madde temin etme" suçlarından toplamda 40 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilmişti.

Korkunç olayın ardından aile, rektörlüğe açtığı tazminat davasında 600 bin lira manevi tazminat kazandı. Kararın ardından tarafların itiraz etmesine rağmen İzmir Bölge İdare Mahkemesi 6. İdari Dava Dairesi, verilen kararı hukuka uygun buldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar