Turist rehberleri ve seyahat acentelerine ilişkin kanun teklifi kabul edildi

Turist rehberleri ve seyahat acentelerine ilişkin kanun teklifi kabul edildi
Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis'te kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, sektörde önemli değişikliklere imza atıyor.

Bu kanun değişikliği ile birlikte, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nda yapılan düzenlemeler dikkat çekiyor. Mesleğe kabul başvurularında artık yabancı dil yeterliliğini belirlemeye yönelik sınavlar ÖSYM tarafından yapılacak.

ÖSYM tarafından sınav takvimine alınmayan diller için ise konusunda uzman ve tarafsız kuruluşlarca sınavlar düzenlenebilecek. Özellikle Çince başta olmak üzere Uzak Doğu dillerinde eğitim alan adaylar için üniversitelerin turist rehberliği bölümlerinden mezun olma şartı da kaldırılıyor. Belirlenen dillerde, belirlenen bölgelerde eğitim alarak başarılı olan adaylar, bölgesel veya ülkesel turist rehberi olabilecekler.

Öte yandan yapılan kanun değişikliği ile turist rehberlerine uygulanacak disiplin cezalarına da düzenleme getiriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar