Araç muayenesinde yılların çilesi sona erdi! TÜVTÜRK'ten yeni uygulama

Araç muayenesinde yılların çilesi sona erdi! TÜVTÜRK'ten yeni uygulama
Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren bir yenilik hayata geçirildi. Araç muayenesine gidecek milyonlarca sürücünün merakla beklediği detaylar da netleşti.

TÜVTÜRK, araç muayene prosedürlerindeki güncellemeleri içeren bir bilgilendirme mesajı paylaştı. Yapılan duyuruya göre, yeni araç muayeneleri için süre uzatıldı. Türkiye'de trafiğe kayıtlı 25 milyondan fazla araç bulunuyor ve bu araçların belirli periyotlarla TÜVTÜRK istasyonlarında muayene edilmesi gerekiyor. Muayenesi yapılmamış araçların trafiğe çıkması yasakken, sıfır bir otomobil satın alan sürücüler için ilk 3 yıl muayene yaptırma zorunluluğu bulunmuyordu.

c861e0e5-3349-473b-984e-37faecec9aa3.webp

Daha önce, muayene istasyonlarında geçirilen süreyi kısaltmak ve yoğunluğu azaltmak amacıyla egzoz emisyon ölçümü işlemini farklı yetkili servislere devreden TÜVTÜRK, birçok aracın muayene sürecini daha kolay ve hızlı hale getirmişti.

tuvturk-fethiye-1-1-2.webp

Bu adımla uyumlu olarak, TÜVTÜRK yeni bir uygulamayı devreye aldı. Türkiye'nin 77 şehrinde, muayene istasyonlarındaki yoğunluğu en aza indirmek amacıyla mobil muayene istasyonları hizmete girdi. TÜVTÜRK, bu yeni uygulama ile istasyonlardaki yoğunluğu azaltarak, 2024 yılı sonuna kadar mobil muayene istasyonlarının sayısını artırmayı planladığı bildirildi.

tuvturkistasyon.jpg

Mobil muayene istasyonlarında, binek otomobillerden traktörlere ve motosikletlere kadar çeşitli araçların muayeneleri yapılıyor. Ancak, hava destekli hidrolik fren sistemine sahip olan büyük araçlar, örneğin TIR ve kamyonetlerin muayeneleri sadece sabit istasyonlarda gerçekleştirilmektedir. Egzoz gazı emisyon ölçümü ise yalnızca sabit veya belirli seyyar istasyonlarda yapılabileceği açıklandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar