Trump’a “sus payı” davasında para cezası

Trump’a “sus payı” davasında para cezası
ABD eski başkanı Donald Trump, 2016 başkanlık seçimleri sırasında yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels'a "sus payı" ödediği suçlamasıyla yargılandığı davada, konuşma yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle 9 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

ABD eski başkanı Donald Trump, yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels'a 2016 başkanlık seçimleri sırasında "sus payı" ödemekle suçlandığı davada Manhattan Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya devam ediyor.

Yargıç Juan Merchan, mahkeme çalışanları ve aileleri hakkında konuşma yasağını 9 kez ihlal ettiği gerekçesiyle Trump’a toplam 9 bin dolar para cezası verdi. Trump'a bu cezayı haftanın sonuna kadar ödemesi emredildi ve yasağı ihlal etmeye devam ederse hapis cezasıyla karşılaşabileceği uyarısında bulunuldu.

Duruşmada ayrıca tanıklar dinlendi. Bankacı Gary Farro, Trump'ın eski avukatı Michael Cohen'e Stormy Daniels'a 130 bin dolarlık ödeme yapmak için banka hesabı açma konusunda yardımcı olduğunu belirtti. Trump'ın avukatları ise ödemenin başkanlık seçimlerinin sonucunu etkilemekten ziyade Trump'ın adını ve ailesini korumak amacıyla yapıldığını savundu.

trump-a-konusma-yasagi-ihlalinden-para-cezasi-17281967-3176-amp.jpg

Avukat Keith Davidson, Stormy Daniels ve Karen McDougal'ı National Enquirer adlı dergiyle yaptıkları görüşmelerde temsil etti. Davidson, derginin yöneticisi David Pecker'ın kararıyla Trump hakkındaki haber hikayelerinin satın alındığını ve yayınlanmadığını belirtti. Pecker ve Trump arasında bir bağ olduğunu söyleyen Davidson, hikayelerin yayınlanmasının Trump'a zarar vereceği kanaatinin hakim olduğunu ifade etti. Tanık ifadelerinin ardından duruşma sona erdi ve mahkeme yargılamaya Perşembe günü devam edeceğini açıkladı.

Bu dava, "sus payı" davası olarak kamuoyunda biliniyor ve Trump, Stormy Daniels'a "sus payı" ödemek ve ödemeyi örtbas etmek için resmi kayıtlarda değişiklik yapmakla suçlanıyor. Bu dava, Trump'ın ABD tarihinde bir ceza davasında yargılanan ilk eski başkan olması nedeniyle dikkat çekiyor. Davanın sonunda Trump'ın 4 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar