TR83 Bölgesi’nde istihdam azaldı işsizlik arttı

TR83 Bölgesi’nde istihdam azaldı işsizlik arttı
TÜİK verilerine göre, Samsun'un da içinde yer aldığı TR83 Bölgesi'nde 15 yaş ve üstü kişilerde istihdam oranı azalırken, işsizlik oranı arttı.

TR83 Bölgesi'nde iş gücüne katılım ve istihdam oranları düşerken, işsizlik oranı arttı.

TÜİK'in hane halkı iş gücü araştırması sonuçlarına göre, iş gücüne dahil olmayanların nedenlerine bakıldığında, 15 yaş ve üstü potansiyel iş gücünden iş bulma umudu olmayanların oranı bin kişide 39 olarak belirtildi. İş arayıp da iş yapmayacak olanların oranı bin kişide 3 iken, ev işiyle meşgul olanlar bin kişide 333 olarak açıklandı. Bunun yanı sıra, çalışamaz halde olanların oranı bin kişide 238 olarak kaydedildi.

İstihdam edilenlerin işteki durumuna bakıldığında, ücretli, maaşlı ve yevmiyeli çalışanların oranı bin kişide 592, işveren ve kendi hesabına çalışanların oranı bin kişide 297 ve ücretsiz aile işçisi olarak çalışanların oranı ise bin kişide 215 olarak ifade edildi. Tarım dışında ise ücretli, maaşlı ve yevmiyeli çalışanların oranı bin kişide 578, işveren ve kendi hesabına çalışanların oranı bin kişide 133 ve ücretsiz aile işçisi olarak çalışanların oranı ise bin kişide 23 olarak açıklandı.

TR83 Bölgesi’nde istihdam azaldı, işsizlik arttı

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar