Tatil cennetinde turistler için vergi uygulaması başladı

Tatil cennetinde turistler için vergi uygulaması başladı
Artık Bali'ye seyahat eden yabancı turistlerin vergi ödemesi gerekecek...

Dünyanın en popüler turizm merkezlerinden biri olan Bali'ye giriş yapan yabancı turistler artık 150 bin Endonezya Rupisi (290 TL veya 9,60 dolar) vergi ödemek zorunda kalacaklar. Geçen yıl duyurulan bu turist vergisi, bugün Sevgililer Günü'nden itibaren uygulanmaya başlandı. Endonezyalı yetkililer, bu uygulamanın adanın çevre ve kültürünü korumayı amaçladığını belirtti.

Vergi, eyalete dışarıdan veya ülkenin diğer bölgelerinden giriş yapan yabancı turistler için geçerli olacak ve yerli Endonezyalı turistler bu vergiden muaf tutulacaklar. Yolcuların Bali'ye gitmeden önce Love Bali web sitesi üzerinden ödeme yapmaları gerekecek.

1.jpg

Bali, el değmemiş plajları, eşsiz sörf dalgaları ve muhteşem manzaralarıyla tanınıyor. Resmi verilere göre, geçen yıl ocak ve kasım ayları arasında Bali'yi yaklaşık 4,8 milyon turist ziyaret etti.

2-001.jpg

TURİSTLERİN SAYGISIZLIKLARI HALKI ÖFKELENDİRİYOR!

Avustralya'dan gelen ziyaretçileri Hindistan, Çin ve Singapur'dan gelen turistler izlediği biliniyor. Ancak son yıllarda Bali'de saygısız davranışlarda bulunan turistler, yerel halkı rahatsız etmişti.

6.jpg

Geçtiğimiz mart ayında, bir Rus turistin Agung Dağı olarak bilinen tanrıların evi olarak kabul edilen kutsal bir yerde soyunması sonucu Bali'den sınır dışı edilmesi gündeme gelmişti.

3.jpg

Aynı ay içinde, trafik kurallarını ihlal eden yabancı turistlerin karıştığı olayların ardından motosiklet kullanmalarının yasaklanacağı açıklanmıştı.

5.jpg

2021'de ise Batur Dağı'nda bir Rus çiftin seks yaptığına dair üç dakikalık bir video yayılması, bölgede tartışmalara neden olmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar