Daha önce gördüğünüz tüm bilgisayarları unutun: Bu MacBook tamamen çerçevesiz

Daha önce gördüğünüz tüm bilgisayarları unutun: Bu MacBook tamamen çerçevesiz
Bazı fütüristik konseptlerde Apple'ın çerçevesiz MacBook tasarımı, bir YouTuber tarafından hayata geçirildi.

Geçmişte dizüstü bilgisayarlar ve Mac cihazları genellikle kalın ekran çerçevelerine sahipti, ancak günümüzdeki tasarımlar çok daha ince ve şık hale geldi. Ancak bazı konseptlerde tamamen çerçevesiz ekranlar görmek mümkün olsa da, bu tasarımlar genellikle sadece konsept aşamasında kalıyor. Bir YouTuber ise bu çerçevesiz MacBook konseptini gerçeğe dönüştürdü.

25-001.webp

TAMAMEN ÇERÇEVESİZ MACBOOK!

YouTuber Luke Miani, çerçevesiz bir MacBook deneyimi için sıra dışı bir yöntem geliştirdi. Bu yöntemde fiziksel olarak herhangi bir değişiklik yapmadan, 3500 dolarlık Apple Vision Pro'yu MacBook'a sanal masaüstü olarak bağlamak yeterli oldu. Ancak bu yöntemle cihazı uzun süre kullanmak pek pratik değil.

4-001.jpg

Ekranı olmayan ve normal boyutunun yarısı kadar olan bu "başsız" MacBook, görsel olarak biraz ürkütücü görünse de, eğlenceli bir alternatif sunuyor. Videoda görüldüğü gibi, ekranın yarısını kullanmasa da MacBook ile Vision Pro'nun tek bir tuşla bağlanabildiği dikkat çekici.

5-001.jpg

Miani, videoda adım adım ekranın nasıl söküleceğini gösteriyor. Ancak bu "başsız MacBook" fikri oldukça pahalı görünüyor ve pratik kullanım için ideal değil. Ancak eğer arızalı bir MacBook ve bir Vision Pro'ya sahipseniz, bu alternatifi düşünebilirsiniz.

3-001.jpg

Ayrıca bu yöntemle ekran boyutunu büyütmek veya ekran sayısını artırmak da mümkün. Daha uygun fiyatlı akıllı gözlüklerle benzer bir sistem oluşturmak da bir seçenek olabilir.

2-002.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar