Süper Kupa'da sahadan çekilmişlerdi: Fenerbahçe'nin alacağı ceza belli oldu

Süper Kupa'da sahadan çekilmişlerdi: Fenerbahçe'nin alacağı ceza belli oldu
Şanlıurfa'da oynananan Süper Kupa karşılaşmasında Galatasaray'ın 1. dakikada attığı gol sonrası sahadan çekilen Fenerbahçe'nin alacağı ceza belli oldu.

Daha önce Suudi Arabistan’da oynanması planlanan organizasyon yaşanan olayların ardından ertelenmiş ve Türkiye Futbol Federasyonu karşılaşmanın 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa’da oynanacağını duyurmuştu.

Fenerbahçe mücadeleyi yabancı hakemin yönetmesi ve karşılaşmanın başka bir tarihe ertelenmesi için başvuru yaptı. Başvurusu kabul görmeyen sarı-lacivertli kulüp mücadeleye U19 takımıyla çıktı ve müsabakanın 2'nci dakikasında sahadan çekildi.

1684458.webp

Maçın hakemi Volkan Bayarslan ve yardımcıları, Fenerbahçe'nin geri dönmeyeceğine kanaat getirdikten sonra müsabakayı 4. dakikada tatil etti. Bu kararın ardından Galatasaraylı oyuncular, taraftarlarıyla birlikte kutlamalara başladı.

aa-20240407-34212981-34212979-galatasaray-v-fenerbahce-turkish-super-cup.jpg

Karşılaşmanın nasıl sonuçlanacağına dair kararı Türkiye Futbol Federasyonu ve ilgili kurullar verecek. Bu süreçte öncelikle TFF, müsabaka görevlilerinin raporlarını bekleyecek. Raporların ulaşmasının ardından Disiplin Kurulları devreye girecek ve hükmen mağlubiyet kararı alacaklar.

1 HAFTA İÇİNDE KARAR VERİLECEK

Öncelikle TFF, müsabaka görevlilerinin raporlarını bekleyecek (Futbol Müsabaka Talimatı Madde 26-3). Raporlar geldikten sonra Disiplin Kurulları'nın görev zamanı başlayacak (Madde 23-3). Disiplin Kurulları, Madde 22-a'ya göre hükmen mağlubiyet kararını verecek.

Ardından, bu kararı madde 26-1'e göre TFF Yönetim Kurulu onaylayacak. Tüm bu süreçlerin 1 hafta içerisinde tamamlanması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar