Belediye el değiştirdi zamlar iptal edildi: AKP’nin kazandığı ilçede işçiler iş bıraktı

Belediye el değiştirdi zamlar iptal edildi: AKP’nin kazandığı ilçede işçiler iş bıraktı
Yerel seçimlerde Altındağ Belediye Başkanı seçilen ve 4 Nisan'da mazbatasını alarak göreve başlayan Veysel Tiryaki'nin belediye işçilerinin ek protokolle hak ettiği maaş zamlarını geri aldığı öne sürüldü.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, yerel seçimlerden yaklaşık iki hafta önce başlayan ve geriye dönük alacakların ödenmemesi ile eşit ücret talebiyle sürdürülen işçi eylemi, yeni belediye yönetiminin aldığı kararla yeni bir boyut kazandı.

AKP'nin seçilen yeni belediye başkanı Veysel Tiryaki'nin, işçilerin hak ettiği ek protokolle belirlenen maaş zamlarını iptal etmesiyle birlikte, işçiler belediye binası önünde iş bırakma eylemine başladı.

31 Mart yerel seçimlerinden önce yaşanan işçi eyleminde, geriye dönük alacakların ödenmemesi ve eşit ücret talebiyle Altındağ Belediyesi önünde başlatılan protesto, o dönem belediye başkanı olan Asım Balcı ve Hizmet-İş Sendikası'na bağlı çalışan işçiler arasında gerilime neden olmuştu.

5c2b700ec03c0e05a4843dd0.webp

ZAMLAR GERİ ALINDI İDDİASI

Sol Haber’de yer alan habere göre, göreve başlayan Tiryaki'nin ilk icraatı Altındağ Belediyesi işçilerinin ek protokolle hak ettiği maaş zamlarını geri aldığı iddia edildi. Tiryaki'nin söz konusu kararı, yeni seçilen Belediye Meclis üyeleriyle aldığı öğrenildi.

İşçilerin tepkisi üzerine belediye binası önünde bekleyiş devam ederken, işçi temsilcileri ve sendika yetkilileri, konuyu çözmek için müzakerelere başlattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar