Soylu, kendisini protesto eden vatandaşlara ne dedi?

Soylu, kendisini protesto eden vatandaşlara ne dedi?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gazi Mahallesi'nde yürüttüğü seçim çalışmalarında vatandaşların sert tepkisiyle karşılaştı. Soylu, tepki gösterenlere "PKK ile iç içe girmişsiniz, hayırlı günler" diye seslendi.

Serpil Demir / Günboyu

İstanbul Sultangazi'ye bağlı Gazi Mahallesi'nde seçim çalışması yürüten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun seçim otobüsünden yaptığı konuşmalar tepkilere neden oldu.

PROTESTOCULARA TERÖR ÖRGÜTÜ SUÇLAMASI

AKP'li Soylu, mahalleden geçişi sırasında otobüsünün mikrofonundan muhalefeti "terörle" ilişkilendiren suçlamalarda bulundu. LGBTİ’leri de hedef gösteren Soylu, zafer işareti yapanları "terör örgütü propagandası" ile suçladı. Mahallelinin tepki gösterdiği Soylu, “Aferin, CHP’lilere de aferin. Terör örgütleri ile bir arada olduğunuzu gösterdiniz. Nasıl CHP bu, PKK ile kol kola girmişsiniz" şeklinde provokatif söylemlerde bulundu.

ÇOK SAYIDA VATANDAŞ GÖZALTINA ALINDI

Eski Karakol bölgesinden Şair Abay Lisesi'ne kadar olan güzergahta Soylu'yu protesto eden yurttaşlar, polis müdahalesiyle karşılaştı. Yaşanan arbede sırasında gözaltına alınanlar oldu. Bazı yurttaşlar da gözaltına alınanları korumak için polisle tartıştı.

Gazi Mahallesi’nde büyük tepkiyle karşılaşan Soylu, esnaf ziyaretlerinin ardından mahalleden ayrıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar