Tuva Cihangir Atasever kimdir? Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever ne zaman uzaya gidecek?

Tuva Cihangir Atasever kimdir? Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever ne zaman uzaya gidecek?
Alper Gezeravcı'nın dönmesinin ardından gözler Türkiye'nin ikinci astronotu olacak olan Tuva Cihangir Atasever'e çevrildi. Birçok kişi Tuva Cihangir Atasever'in hayatını ve ne zaman uzaya gideceğini merak etmeye başladı. Peki Tuva Cihangir Atasever kimdir? Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever ne zaman uzaya gidecek?

Tuva Cihangir Atasever kimdir?

Türkiye Uzay Ajansı (TUA), tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzaya Ax-3 mürettebatının Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderildi. Çeşitli deneyler gerçekleştiren Alper Gezeravcı 9 Şubat 2024 tarihinde Dünya'ya geri döndü. Şimdi ise gözler Tuva Cihangir Atasever'e çevrildi. Peki Tuva Cihangir Atasever kimdir? Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever ne zaman uzaya gidecek?

TUVA CİHANGİR ATASEVER KİMDİR?

Türkiye'nin ikinci astronotu olarak belirlenen Tuva Cihangir Atasever, 12 Ağustos 1992'de Ankara'da doğmuştur. Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra Irvene'deki Kaliforniya Üniversitesinde elektrik-elektronik mühendisliği alanında yüksek lisans yapmıştır. Meslek hayatına ROKETSAN'da aviyonik sistem mühendisi olarak başlayan Atasever, burada 5 yıl boyunca çalışmıştır.

TUVA CİHANGİR ATASAVER NE ZAMAN UZAYA GİDECEK?

Açıklanan bilgilere göre Tuva Cihangir Atasever 2024 yılının Nisan ayında uzaya gidecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar