Son dakika... Yerel seçime katılacak partiler belli oldu! YSK Başkanı açıkladı

Son dakika... Yerel seçime katılacak partiler belli oldu! YSK Başkanı açıkladı
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, resmi bir açıklama yaparak seçim sürecinin resmen başladığını açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, resmi bir açıklama yaparak seçim sürecinin resmen başladığını duyurdu. Yener, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere katılacak siyasi partileri kamuoyuna açıkladı.

ysk-baskani-ahmet-yener-a-638-2-41.webp

Yener, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla seçim takvimimiz resmen başlamıştır. Mahalli idareler seçimine dair takvimimiz çerçevesinde Yüksek Seçim Kurulu olarak bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıda, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan mahalli idareler seçimine katılacak siyasi partileri belirledik.

SEÇİME HANGİ PARTİLER GİRECEK?

Seçime girmeye hak kazanan partiler ise Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet Partisi, İYİ Parti, Gelecek Partisi, Adalet Birlik Partisi, Büyük Birlik Partisi, Emek Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Hür Dava Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Anavatan Partisi, Aydınlık Demokrasi Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Güç Birliği Partisi, Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Saadet Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Demokratik Sol Parti, Genç Parti, Halkın Kurtuluşu Partisi, Demokrat Parti, Milli Yol Partisi, Memleket Partisi, Sol Parti, Demokrasi ve Atılım Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Yeni Türkiye Partisi, Vatan Partisi, Yenilik Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Yeniden Refah Partisi, Millet Partisi ve Zafer Partisi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar