Son dakika... ABD'den Yahudilere yaptırım kararı!

Son dakika... ABD'den Yahudilere yaptırım kararı!
ABD Başkanı Joe Biden, Batı Şeria’da Filistinlilere karşı şiddet uygulayan Yahudi yerleşimcilere yaptırım öngören bir başkanlık kararnamesini imzaladı

ABD Başkanı Joe Biden, Filistin’in Batı Şeria bölgesinde Filistinlilere şiddet uygulayan Yahudi yerleşimcilere bir yaptırım kararı aldı. Biden yaptığı yazılı bir açıklamada, Batı Şeria’daki durumun aşırılık yanlısı Yahudi yerleşimci şiddeti, Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi ve mülklerin tahrip edilmesi sebebiyle tahammül edilemez seviyelere ulaştığını ifade etti.

"ABD'NİN DIŞ POLİTİKA HEDEFLERİNİ BALTALAMAKTADIR"

Batı Şeria ve Gazze'deki olayların Orta Doğu bölgesinin barış, güvenlik ve istikrarına yönelik ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirlendiğini aktaran Biden, "Bu eylemler, iki devletli bir çözümün uygulanabilirliğini ve İsrailliler ile Filistinlilerin eşit ölçüde güvenlik, refah ve özgürlüğe kavuşmalarını sağlamak da dahil olmak üzere ABD'nin dış politika hedeflerini baltalamaktadır” ifadelerini kullandı.

"DIŞ POLİTİKASI İÇİN OLAĞANÜSTÜ BİR TEHDİT OLUŞTURMAKTADIR”

Söz konusu şiddet olaylarının İsrail'in güvenliğine de zarar verdiğini ifade eden Joe Biden, şiddet olaylarının aynı zamanda Orta Doğu'da daha geniş çaplı bir bölgesel istikrarsızlığa yol açarak ABD personelini ve çıkarlarını tehdit ettiğini söyledi. Biden, “Bu nedenlerle, bu eylemler ABD’nin ulusal güvenliği ve dış politikası için olağanüstü bir tehdit oluşturmaktadır” sözlerini kullandı.

MALİ YAPTIRIMLAR OLABİLİR

Kararname, sivillere yönelik şiddet eylemlerine katılanlara, sivilleri evlerini terk etmeleri için korkutanlara, mülkleri yok eden, ele geçiren veya terörist faaliyetlerde bulunanalar da dahil olmak gibi belirli eylemleri yöneten veya bunlara katılanlara karşı mali yaptırımlar uygulamasına izin veriyor. Kararname ile tespit edilen kişilerin, ABD finansal sistemine erişimi engellenecek, ABD'de mülk sahibi olamayacak, halihazırda sahip olabilecekleri mülklere el konulacak ve ABD'ye olan girişleri yasaklanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar