Son dakika Tokat'ta deprem! Beşik gibi sallandı

Son dakika Tokat'ta deprem! Beşik gibi sallandı
İki gün önce iki depremle sallanan Tokat’ta bir deprem daha meydana geldi. Artçıların sayısının arttığı Tokat’ta herkes diken üzerinde yaşıyor.

Yaklaşık 2 gün önce art arda depremlerle sallanan Tokat’ta bir deprem daha meydana geldi. AFAD tarafından yapılan ilk açıklamaya göre depremin merkezi Tokat’ın Turhal ilçesi olarak işaret edildi. Depremin büyüklüğü 4, 1 olarak ölçülürken derinliği ise 18,38 kilometre olarak ölçüldü.

Art arda depremlerin yaşandığı Tokat’taki deprem sayısının son bir hafta içinde artması akılları “Büyük deprem mi geliyor?” sorusuna çevirdi.

Tokat'ta 5,6 ve 4,4 büyüklüğünde deprem - Son Dakika Haberleri

5.6 BÜYÜKLÜĞÜNDE SALLANMIŞTI

Tokat’ta iki gün önce 3,5 ve 5,6 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmiş bu depremler çevre iller Yozgat, Samsun, Çorum ve Sivas’ta da hissedilmişti.

Bu iller arasında depremden en çok etkilenen il Yozgat olmuş, 200’den fazla ev ve ahırda hasar tespit edilmişti.

Tokat'ta 5,6 ve 4,4 büyüklüğünde deprem - Son Dakika Haberleri

NACİ GÖRÜR: HAREKETLENME FAZLA

Depremlere ilişkin açıklamalarıyla dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür Tokat’taki artçı depremlere ilişkin şöyle uyarmıştı:

Tokat- Sulusaray’da 4,0 deprem oldu. Bu depremde daha önce olan 5,6’lık depremin artçısı olmalı. Tokat-Sulusaray’da 4,4 deprem. Muhtemelen artçı. Fay üzerinde hareketlenme fazla. Bu fayın güneybatısındakiler dikkatli olmalı. Çatlak v.s. hasarlı binalardan uzak durulmalı.

ekran-goruntusu-2024-04-21-152833.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar