Son dakika...İran İsrail bağlantılı bir gemiye el koydu: Orta Doğu'da tansiyon yükseliyor!

Son dakika...İran İsrail bağlantılı bir gemiye el koydu: Orta Doğu'da tansiyon yükseliyor!
Son dakika... İran ile İsrail arasındaki gerilimin tırmanmasının ardından İran Devrim Muhafızları, Hürmüz Boğazı'nda Portekiz bandıralı MSC Aries adlı yük gemisini ele geçirdi.

İran Devrim Muhafızları, İsrail ile bağlantılı bir gemiye el konulduğunu duyurdu.

Hürmüz Boğazı'nda, İran Silahlı Özel Kuvvetleri'nin İsrailli milyarder Eyal Ofer'e ait bir yük gemisini ele geçirdiği bildirildi.

5-002.jpg

1 Nisan'daki İsrail saldırısıyla başlayan gerilim, İran'ın Basra Körfezi'nde ticari bir gemiye helikopterle operasyon düzenlediği haberleriyle daha da tırmanıyor.

İran medyası, bu operasyonun gerçekleştiğini aktarırken, görüntüler de paylaşıldı.

Gemide yapılan operasyonun hedefi ise Portekiz bandıralı konteyner gemisi MSC Aries, ki bu gemi İsrailli milyarder iş adamı Eyal Ofer'e ait Zodiac Grubu'na bağlıydı.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu, 1 Nisan Pazartesi günü Suriye'nin başkenti Şam'daki İran Büyükelçiliği yerleşkesinde bulunan konsolosluk binasına hava saldırısı gerçekleştirdi.

Bu saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general olmak üzere toplam 7 asker hayatını kaybetti. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, saldırının ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in İran Konsolosluğunu hedef alan hava saldırısının "cevapsız" kalmayacağını belirtti. Bu olay, bölgedeki gerginliği artıran ve İran'ın misilleme yapma olasılığını güçlendiren bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar